Norgesferie langs kysten

Du trenger bare fire dager

Lurer du på hvor du skal reise i sommer? Denne enkle ruta gir deg flere av Norges beste naturopplevelser.

Instagrambygda: Loen og Lovatnet ble for alvor kjent i fjor sommer, mye takket være det instagramvennlige landskapet. Foto: Sølve Opsal Marøy
Instagrambygda: Loen og Lovatnet ble for alvor kjent i fjor sommer, mye takket være det instagramvennlige landskapet. Foto: Sølve Opsal Marøy Vis mer
Publisert

Vil du reise i sommer, men har ennå ikke bestemt hvor? Legg turen til Nordvestlandet. Du trenger bare fire dager for å oppleve flere av Norges vakreste reisemål: Loen, Geiranger, Norangsdalen og Hjørundfjorden.

Dag 1: Utforsk vakre Loen

Den vesle bygda Loen ble for alvor satt på kartet i fjor sommer, under årets kollektive Norgesferie. Bilder fra turistmålet florerte i sosiale medier, og Loen fikk etter hvert kallenavnet «instagrambygda». Med blikkstille turkis vann og majestetiske fjelltopper er det lett å forstå hvorfor.

I Loen kan du finne roen ved Lovatnet, utfordre deg selv på Via Ferrata, gå på topptur eller dra på spa. Til tross for mange muligheter kan mye likevel oppleves på bare én dag.

Vi anbefaler topptur på Hoven via Loen Skylift, etterfulgt av et bad i Lovatnet. Ønsker du heller å bade i basseng, innendørs eller utendørs, kan du ta turen til Hotel Alexandra. De tilbyr også overnatting og en imponerende buffé.

Dag 2: En bit av verdensarven

Kjører du riksvei 15 fra Loen og tar av til fylkesvei 63, kommer du til Geiranger. Fra utsiktspunkt som Flydalsjuvet og Ørnesvingen kan du nyte utsikten over vakre Geirangerfjorden, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer