Du vil knapt tro det...

Kan du si meg veien til Taumatawhakatangihangak oauauotamateaturipukaka pikimaungahoronukupokaiwhe nua kitanatahu?

Dette er, ifølge Guinness Rekordbok, verdens lengste stedsnavn.  Foto: Wikipedia
Dette er, ifølge Guinness Rekordbok, verdens lengste stedsnavn. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at verdens lengste stedsnavn er på hele 183 bokstaver? Eller at det korteste stedsnavnet i verden faktisk finnes seks forskjellige steder i Norge?

Liker du å imponere venner og kjente med utrolige fakta? DinSide har satt sammen en liste med morsomme fakta fra The List Universe, og i tillegg lagt til noen egne. Har du noen morsomme fakta å bidra med, kan du dele dem med leserne våre i debattsystemet under:

Lengste stedsnavn

Ifølge Guinness Rekordbok, er verdens lengste stedsnavn Taumatawhakatangihangak oauauotamateaturipukaka pikimaungahoronukupokaiwhe nua kitanatahu, som ligger i New Zealand. Maorinavnet, er på 85 bokstaver og forkortes ofte til Taumata av praktiske årsaker. Navnet betyr: Bakketoppen hvor Tematea, kjent som land-slukeren, mannen med store knær, steg ned fra, klatret opp på, og slukte fjell, mens han spilte nesefløyte for sin elskede.

Nå hevdes det derimot, at en by i Thailand har rekorden med sitt navn på hele 168 bokstaver: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer