Dublin er ikke som alle andre storbyer

Få med deg Dublins mest bisarre turistattraksjon.

Dublin er ikke som alle andre storbyer
Publisert
Sist oppdatert

Øl og whiskey blir ofte dratt frem som viktige dråper i Irlands kulturarv, men landets turistnæring vil gjerne at besøkende legger igjen penger i noen av de andre kulturstolthetene Irland og hovedstaden Dublin byr på.

Se bilder nederst i artikkelen.

Christ Church Cathedral er et av stoppene Dublins turistkontor mener vi nordmenn ikke bør unnvære. Katedralen blir ofte omtalt som en av de aller eldste bygningene i landet, selv om kirkeadministrasjonen ikke offisielt vil påta seg den æren.

Om gammel byggekunst med røtter i vinkingtiden ikke appellerer, har kirken et aldri så lite ess i ermet; en liten og egentlig ganske uskyldig historie om en katt på jakt etter en enorm rotte. For i katakombene under den historiske bygningen finner du levningene av de to firbente, som i sin intense kamp ble sittende fast i kirkens orgelpiper.

Krigsprofilen Strongbow, som visstnok ble begravet på stedet, vrir seg nok i graven over at en død katt og rotte får mer oppmerksomhet enn ham. Men det er umulig å ikke la seg fascinere av de to skapningene, og ikke minst stemningen i de enorme katakombene, der kadavrene er plassert. Her kan du få arrangert alt fra bryllupsmottakelser til middagsselskaper og jobbkonferanser, til en regning som starter på 250 euro per time (cirka 2.150 kroner med dagens kurs).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.