Dubrovnik i brannfare

Brannmannskapene har strevd i hele natt for å redde Dubrovnik fra en storbrann.

Publisert
Sist oppdatert

Hetebølgen har skapt ekstrem skogbrannfare i Kroatia, og i går kveld hadde et 21 kilometer bredt brannbelte kommet så nær Dubrovnik, at det ble erklært unntakstilstand i den sør-kroatiske feriebyen.

Reddet byen

I hele natt har brannmannskaper kjempet for å holde brannen unna byen, og særlig den fredede gamlebyen, som står på Unescos verdensarvliste.

De 250 brannmennene har jobbet på spreng, men ikke klart å stanse flammene fra å ta tak i en rekke hus i utkanten av byen. Så langt er det ikke meldt om noen dødsfall, men 26 brannmenn er blitt skadet.

Ingen turistområder er rammet, men brannen er synlig fra flyplassen utenfor Dubrovnik. Springvannet i byen var en periode stengt, fordi vannet ble brukt til brannslukking.

I løpet av natten har vinden løyet, og brannen roet seg. I tillegg har to kanadiske spesialfly ankommet for å hjelpe med slukningsarbeidet.

- I noen områder kjempet vi mot brannen fra hus til hus. Skadene kunne vært verre, men vi klarte å hindre brannen å skade mennesker eller ødelegge flere eiendommer, sa visebrannmester Tomislav Vuko til krotaiske aviser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer