Dubrovnik

Adriaterhavets perle kan tilby både sjarmerende arkitetur, spennende historie og badeliv.

Publisert
Sist oppdatert

Dubrovnik ligger helt sør i Kroatia, og er hjemby til rundt 55.638 kroater. Byen kalles gjerne "Adriaterhavets perle", og er innskrevet i Unescos liste over verdens kulturarv. Byen ble rammet av et kraftig jordskjelv i 1667, som påførte byen store ødeleggelser, men man greide å bevare de fleste av byens kirker, fort, klostre og fontener i gotiske, resessanse og barokke stilarter. Den væpnede konflikten mellom Serbia og Kroatia på 90-tallet førte til store ødeleggelser på byen i 1991, men store deler av ødeleggelsene er nå satt i stand.

>> Klikk her for å se bildespesialen fra alle byene

Vær og temperatur

Dubrovnik har et typisk middelhavsklima, med varme, tørre somre. Den gjennomsnittlige lufttemperaturen er 17 grader, og om sommeren er det gjennomsnittlig 21 grader i vannet. Det fineste været er fra mai til september, men styr unna juli og august om du har muligheten; da er det tett mellom turistene.

Se og gjøre

SommerfestivalOm du besøker Dubrovnik mellom 10. juli og 25. august, skal det vel godt gjøres å unngå å legge merke til Dubrovniks sommerfestival. I over 50 år har sommeren blitt markert i Dubrovnik med denne festivalen, som er den største i hele Kroatia. Dette er 45 dager med musikk, drama, folklore og konserter rundt omkring i byen; på torg, i kirker og fort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer