Dumper prisene på overnatting

Selv de dyreste byene blir billigere.

Dublin er tingen for budsjettbevisste norske turister nå. Foto: Stine Okkelmo
Dublin er tingen for budsjettbevisste norske turister nå. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor var hotellprisene svært høye og Oslo fikk i flere undersøkelser den tvilsomme æren å være blant de dyreste hotellbyene i Europa.

Men etter at finanskrisen slo inn, har dette snudd. Hotels.coms prisindeks for første halvår i 2009 viser at hotellprisene i Europa i gjennomsnitt har falt med 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Prisindeksen baserer seg på gjennomsnittlige priser på hotellrom bestilt gjennom den globale hotellsøksiden.

Les også: Forbrukermyndighetene sjekker prisingen hos Hotels.com

Oslo billigere

Blant byene der prisene har falt mest, er Oslo inne på topp 10, viser prisindeksen fra Hotels.com. For norske hotellreisende har prisene fallt mest i Europa, Hong Kong og Dubai. Dublin kan vise til det største prisfallet, med 18 prosent, mens Oslo-prisene har falt med 12 prosent. I Norge har endringen fra 2008 til 2009 i pris per rom vært størst i Stavanger (16 prosent) og Ålesund (21 prosent).

Les også: Ikke gå i Karl Johan-fella. Her spiser du billig og bra i Oslo

Her er de dyreste landene

For norske turister er Sveits det dyreste hotellandet i Europa, fulgt av Danmark. Polen er det billigste. Prisene har steget mest i Frankrike og Belgia, mens prisfallet har vært størst i Irland, der prisene har falt med hele 18 prosent, fra snittpriser per døgn på 942 kroner, til snittpriser per døgn på 772 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer