Dumper prisene

Ryanair dumper prisene i massivt salg: Fra 49 kroner til alle destinasjoner.

49 KRONER BILLETTEN: Ryanair vil fly deg utenlands for 49 kroner billetten. Men dersom Italia blir rødt i dag, er alle destinasjonene på reisekartet deres fra Norge, røde. Foto: NTB scanpix
49 KRONER BILLETTEN: Ryanair vil fly deg utenlands for 49 kroner billetten. Men dersom Italia blir rødt i dag, er alle destinasjonene på reisekartet deres fra Norge, røde. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reisebransjen er i krise, noe som i stor grad også gjelder flyselskapene. I Asia har vi sett dumping av billettpriser helt ned i 7 kroner billetten: Dette var i Kina allerede i april, som et forsøk på å få i gang flytrafikken igjen.

Nå dumper Ryanair prisene i en priskampanje: Alle destinasjoner på det norske Ryanair-kartet selges nå for fra 49 kroner billetten.

Billettene må kjøpes innen midnatt 2. september - og gjelder for reiser til og med 31. oktober.

- Må fylle flyene

Kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reiser sier til Flysmart24.no at han ikke er overrasket over salget - og at flyselskapet trenger å fylle flykabinene sine.

Gull fra arkivet: Se hvordan det er å kjøre Norges raskeste tog, Flytoget! Video: Per Ervland Vis mer

Eksperter Dinside har snakket med tidlig under coronapandemien har også uttalt at billigere flybilletter kan bli en konsekvens av krisen:

- Flyselskapene må jo fylle flyene sine, sa flere eksperter til Dinside allerede i februar, og spådde at lavere etterspørsel og frykt for å fly kunne føre til lavere billettpriser.

Dette var fremdeles før man så det enore omfanget coronapandemien skulle få. I ettertid har flere eksperter spådd det motsatte: At billettprisene ville øke.

Flyprisene innenlands i Norge var i vår høye, fordi flyselskapene hadde satt flyene på bakken og etterspørselen var høyere enn tilbudet. Men allerede i juni og juli hadde prisbildet snudd og det var da mulig å finne rimelige flybilletter.

Her kan du fly

Hvor er det så du kan fly, for 49 kroner med Ryanair? Og hvor enkelt er det egentlig å finne de laveste prisene?

Du kan fly fra Oslo Lufthavn til London Stansted og til Vilnius i Litauen. Til Stansted er det kun onsdags-flyvningene som har billetter til 49 kroner per nå, og til Vilnius er det kun et par avganger i slutten av oktober som er priset til den laveste prisen.

Det er flere destinasjoner om du flyr fra Sandefjord Torp: Derfra kan du fly med Ryanair til Alicante og Malaga i Spania (godt med 49-kronersbilletter); til Katowice, Poznan (begge starter først opp i slutten av oktober, så begrensede muligheter), Gdansk, Krakow og Wroclaw i Polen (godt med muligheter til Gdansk og Krakow for 49 kroner, men Wroclaw starter først opp i slutten av oktober); til Milano i Italia (flere muligheter i oktober) - og til London Stansted og Manchester i Storbritannia (flest 49-kronersavganger til London, me også godt med muligheter til Manchester).

Reise rødt? Dette risikerer du

Reiser du til et land som er merket rødt, vil ikke reiseforsikringen være gyldig, eller den har begrenset gyldighet. Du kan ikke forvente assistanse fra norske myndigheter dersom dette skulle bli nødvendig. Og du må i ti dagers karantene når du kommer hjem til Norge. Det er ingen karantene ved reiser til gule land.

Men hvor kan du egentlig reise?

Én ting er hvor det er mulig å fly - men en annen ting er hvor du kan reise og fremdeles holde deg innenfor myndighetenes anbefalinger for hvor smittetrykket er akseptabelt.

Reiser du til et land som er utenfor EU/EØS eller til et land som er merket rødt, kan du ikke påregne assistanse for norske utenriksmyndigheter dersom du skulle få behov for det - og de fleste reiseforsikringene gjelder ikke.

Det er ventet nye reiseråd fra myndighetene i dag, onsdag 2. september, etter at Folkehelseinstituttet i går gikk ut med en ny anbefaling om oppdatering av smittekartet.

De nye anbefalingene er at Italia og Slovenia skal bli røde, mens Kypros og flere svenske og danske regioner kan bli gule. Samtidig skriver FHI at de følger spesielt nøye med situasjonen i Slovakia, Estland og Litauen, hvor smittetallene stiger raskt.

Gule land per 2. september kl. 9 - og de som står i fare for å bli røde:

 • Finland
 • Deler av Danmark
 • Deler av Sverige
 • Latvia
 • San Marino
 • Ungarn
 • Estland (følger nøye med, rask smitteøkning)
 • Litauen (følger nøye med, rask smitteøkning)
 • Slovakia (følger nøye med, rask smitteøkning)
 • Italia (anbefales rødt)
 • Slovenia (anbefales rødt)

Med andre ord: Dersom Italia nå blir rødt, er alle landene som Ryanair flyr til, røde hos norske UD - og alle ikke-nødvendige reiser dit, frarådes.

Både Spania, Polen og Storbritannia er allerede røde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer