Flyrettigheter:

Dumt å stå bakerst

Dette har du krav på hvis du ikke får bli med flyet fordi det er overbooket.

FULLT PÅ FLYET: Flyselskapene har færre avganger enn før, og må satse på å fylle alle setene i flyet. Det kan skape problemer for passasjerene. Foto: Odd Roar Lange
FULLT PÅ FLYET: Flyselskapene har færre avganger enn før, og må satse på å fylle alle setene i flyet. Det kan skape problemer for passasjerene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Skal man vente så lenge som mulig før man går om bord i flyet, eller er det smart å være blant de første som finner setet sitt?

Mange stiller seg spørsmålet før de stiller seg i køen av passasjerer som skal gjennom billettsjekken ved gaten på flyplassen.

Og det kan være dumt å vente helt til slutt. Særlig når det ser ut til å bli fullt fly.

Gjennom pandemien har det vært forsøkt ulike ombordstigningsmodeller for å forsøke å redusere tett kontakt mellom passasjerer, uavhengig av billettklasse.

En rekke flyselskap startet boardingen med å slippe passasjerer på de bakerste setene først, og de som satt på de fremste setene til slutt.

Misfornøyd

Men ikke alle var fornøyde med løsningen. Én grunn var at flere passasjerer valgte å legge håndbagasjen sin i bagasjehyller langt fremme selv om de skulle sitte på bakre seterader.

I tillegg var mange fullprisbetalene reisende misfornøyde med å måtte vente helt til slutt før de fikk komme om bord.

Nå har de fleste flyselskapene gått tilbake til ordningen med å slippe om bord flypassasjerer etter hvilken klasse de har kjøpt billetter til og passasjerens status i lojalitetsprogrammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer