Dykking for dummies

Fascinert av livet under vann, men tør ikke dykke? Det finnes alternativer.

Publisert
Sist oppdatert

Wow! jubler den amerikanske småjenta. Hun har akkurat avsluttet sin halvtime på åtte meters dyp, og er synlig begeistret. Fire spente skandinaver står og venter på tur. Vi skal bokstavelig talt ut på dypt vann på den private DePalm Island ved Aruba helt sydvest i Karibia, og ingen av oss har dykkersertifikat. Til tross for nederlaget ved å feige ut etter at småjentene uskadde kommer opp fra dypet, er det likevel kun tre av oss som tør prøve, og en av dem er heldigvis meg ...

 • Se bildene fra vår tur med Sea Trek
 • 1. skritt: Klorstinkende pølseskinn

  Jeg står på en lang stige som forsvinner ned i det varme karibiske dypet. Våtdrakten kjennes klam og unødvendig, og jeg er ubehagelig bevisst på de mange som har klemt seg inn i den pølseskinntrange habitten før meg. Den er slitt i hjørnene, og lukter stramt av desinfiserende klorvann.

  2. skritt: Star Wars og meg

  Kun skuldrene og hodet stikker opp over vannflaten, og instruktøren brummer på engelsk:

  - Are you ready?

  - Yes, svarer jeg, og får ikke engang plassert et utropstegn på slutten av ja-et før jeg føler en tyngde på skuldrene tilsvarende eksamenspresset jeg husker fra studietidens mai-måned.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.