Dypdykk i Amsterdam

Jeg tar et dypdykk i Amsterdams underverden, som ikke er noen underverden i det hele tatt, men midt i handlegata. Tekst og foto: Lene Heiberg

Publisert
Sist oppdatert

Lene Heiberg skal bruke ett år på å reise jorden rundt. Du kan følge hennes reise og opplevelser på DinSide Reise. Klikk her for å lese Lenes presentasjon av seg selv, tips for andre som planlegger en jorden rundt-reise, og beskrivelse av reiseruten hennes.

Amsterdam er så trendy at selv narkisene er kule. Hostelet jeg bor på har egen bar, dj og happyroom. I den store putekroken sitter de backpackerne som aldri kommer seg lengre ut enn over gata til nærmeste coffeeshop.

Skal det være litt kaffe eller hasj?

Det er mulig at pensjonistene kommer til Amsterdam for å se tulipaner og tresko, men formeg er det den fantastisk avslappede atmosfæren som teller. Det finnes over 300 coffeeshops rundt om i byen, og lukten av cannabis ligger tungt i de trange smugene.

Cannabis er faktisk ikke legalisert slik som mange tror, men kjøp og bruk av små mengdertolereres. Det gir meg en ganske spesiell følelse å kunne studere en meny over ulike hasj- og marihuanatyper, og se folk rulle jointer ved bordene rundt meg. Folk røyker heftig påhostelet også, så heftig at det ikke lenger er lov å røyke hasj i resepsjonen før etter klokken 17.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer