Dyr danmarksferie?

Danske kroner er fortsatt dyre, men nå går det rette veien for norske turister. Hvor lenge vil det fortsette? Og hva med det danske prisnivået?

BESØKE DANMARK? Du kan besøke København i sommer, men ikke overnatte. Høy kronekurs kan derimot gjøre Danmarksferien dyr. Foto: NTB Scanpix
BESØKE DANMARK? Du kan besøke København i sommer, men ikke overnatte. Høy kronekurs kan derimot gjøre Danmarksferien dyr. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fra 15. juni åpner Danmark grensene for norske turister. Vurderer du å tilbringe deler av ferien i Danmark, vil det kunne bli en dyrere opplevelse enn tidligere år.

Mer danmarksferie per krone

En kikk på kursen på danske kroner, viser nemlig at det ikke er veldig billig å være norsk i Danmark for tiden:

5. juni utgjorde 100 danske kroner 140 norske kroner, viser tall fra Norges Bank. Kursen har heldigvis bedret seg markant fra de skyhøye 164,81 kronene man måtte gi for 100 danske den 19. mars. Bare siste tre dagene, har norskekrona styrket seg tre kroner mot danskekrona.

Jennifer Bråthen, presseansvarlig for Visit Denmark i Norge, sier til Dinside at prisnivået i Norge og Danmark er ganske likt. Hun trekker frem dagens valutakurs som gjør at vi nordmenn ikke får like mye for pengene som det vi gjorde før.

- Danskene er fremdeles gode på «value for money», så nordmenn vil nok få mye god kvalitetsmat og drikke for pengene fremdeles. I disse dager vil man også kunne gjøre kupp når det kommer til hotellovernattinger rundt om i Danmark, sier Bråthen.

Lavere prisnivå enn i Norge

En kikk på statistikken viser at Danmark i prinsippet er rimeligere enn Norge:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer