Dyr og deilig tid

Klokker er in som aldri før, og er et smykke og statussymbol vel så mye som en innretning til å vise tiden. Her er museer og utstillinger hvor du kan beundre urverk i nærmere øyesyn, og en bildespesial med noen av verdens dyreste klokker.

Publisert
Sist oppdatert

Sveits er klokkelandet over noen, og her finner vi en mengde klokkeprodusenter og klokkemuseer. Mange av produsentene har egne museer og utstillinger. Her er noen du kan besøke:

Audemars Piguet Museum

Audemars Piguet er den eneste klokkeprodusenten i verden som ennå er i familieeie etter grunnleggerne. Museet er skapt i familieboligen til Jules-Louis Audemars, som var med å starte bedriften i 1875. Her kan du se hvordan man jobbet med klokkeproduksjon for mange år tilbake, og du kan studere en betydelig klokkesamling. Museet er under oppussing, og åpner igjen 31. januar 2005. Det er kun åpent etter avtale.

    Adresse: Route de France 16, Le Brassus, SveitsTel: +41 (0)21/845.14.00

Patek Philippe Museum

Klokkeprodusenten Patek Philippe kan i sitt museum i Geneve vise to utstillinger; en som er viet antikke ur - deriblant den første klokken som ble laget - og en utstilling som er viet Patek Philippes produkter. Her får du også sett et av de mest kompliserte urverk som noen sinne er laget; Calibre 89.

    Adresse: Rue des Vieux-Grenadiers 7, Geneve, SveitsNettadresse: www.patekmuseum.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer