Dyr på farten i Serengeti

I mai og juni er villdyrene på farten i Tanzania, og du kan se på!

Rovdyrene følger etter i sultne horder når villdyrene er på vandring i Serengeti.
Rovdyrene følger etter i sultne horder når villdyrene er på vandring i Serengeti. Vis mer
Publisert

Over tre millioner store dyr holder til i Serengeti Nasjonalpark i Tanzania. Serengeti betyr "endeløse sletter" på Masai, og det er ganske forståelig. I det enorme slettelandskapet holder 35 arter av de store afrikanske villdyrene til. Og på denne tiden av året er de horder av dem på vandring - en av de mest fantastiske dyrevandringene i verden.

Slutt på regntiden

Det er i mai og juni det skjer. Hvert år i slutten på regntiden legger en million gnu, sebraer, antiloper og gaseller ut på vandring etter mat. De følges selvsagt av tusenvis av sultne løver og andre rovdyr. Vandringen er en del av dyrebestandenes årlige "rundtur" på mer enn 240 mil. Dette er en av dyreverdenens største uforstyrrede vandringer. Ferden går gjennom Serengeti og Kenyas Masai Mara - alltid på jakt etter mat og vann.

Safari

Og du kan altså oppleve dette med egne øyne med hjelp av utallige turoperatører som frakter turister inn i området med jeeper, fly og til og med luftballonger. Er du her på riktig tid, kan du se kilometer på kilometer med gnu som beveger seg mot neste mål på vandingen - nese mot hale! Så langt øyet kan se vil det være gnu, sebraer og andre store dyr på vandring, hele tiden flanket av sultne løver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer