Dyre danske alpinister...

Danskene faller mest. Det viser en fersk rapport fra Europeiske Reiseforsikring. Nordmenn inntar sammen med svenskene en verdig jumboplass på statistikken.

Alper og ski er ofte synomymt med fall og skader. Særlig for danskene...
Alper og ski er ofte synomymt med fall og skader. Særlig for danskene... Vis mer
Publisert

Hva skjer når du tar en danske og et snowboard og plasserer dem sammen på et fjell? Det kan gå utmerket, men i følge Europeiske Reiseforsikrings skadekontor i Alpene gjør det ofte ikke det. Danskene topper nemmelig skadestatistikken.

Nordiske forskjeller

Nordmenn faller også… I St.Gallen i Sveits ble det i fjor behandlet 144 norske skadesaker fra alpinbakkene. Euro-Centeret behandlet også 94 svenske og 166 finske saker i 1999. Men ingen slår de smukke danskene! Hele 8.000 danske saker ble behandlet, og hva annet kan vi gjøre enn å gratulere! En suveren førsteplass. (OBS: Tallene er ikke satt opp i mot antallet reisende fra hvert av landene.)

Overmodige dansker

Men hvorfor klarer de ikke å holde seg på beina? Danskene har for alvor inntatt fjellsidene. Overmodige og uten frykt kaster de seg ut i løypa, eller gjerne utenfor løypa, og ender opp med kneskader, håndleddskader og ankelskader. Om nordmenn faktisk er født med ski på beina, eller om danskene ikke burde bevege seg høyere opp enn Himmelbjerget, skal vi ikke spekulere i.

Dyre fall…

Informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, forteller om økende skiinteresse hos danskene. –De har bedre økonomi nå og kort vei til alpene. Men de mangler øvelse og kjører ofte hardt fra morgen til kveld, noe som fører til hyppige besøk på sykestuen, sier Vennesland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer