Dyre drømmer

Spa er deilig, trendy og dyrt. Vi sammenligner prisene hos ti store spa-tilbydere i Norge og Sverige.

Publisert
Sist oppdatert
Dyre drømmer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Spa er fortsatt en vinner blant travle menn og kvinner. Og ser vi på prisene, skjønner vi hvorfor disse menn og kvinner er så travle. De må jobbe mye for ha råd til å nyte godt av jevnlige besøk i spa-salongene. Det er vanskelig å finne en eneste behandlingsform som koster under 500 kroner. Det må i så fall være mindre pleiende behandlingsformer som voksing av legger og napping av øyenbryn.

Men selvsagt – du trenger ikke velge dyreste løsning, eller gå hver måned. Mange av oss har råd til litt luksus av og til.

Skroll ned for mer.

Dagspa flere steder

Mette-Lill Eliassen på Holmsbu demonstrerer en massasjestol.
Mette-Lill Eliassen på Holmsbu demonstrerer en massasjestol. Vis mer


Mange hoteller tilbyr nye spa-avdelinger der både behandlinger og opphold kan sys sammen til en pakke. Vi har i denne omgang ikke sett på slike løsninger, men fokusert på dagspa, det vil si behandlinger du kan få ved å besøke senteret uten å overnatte på eventuelle hoteller som er knyttet til. Dagspa finnes også i flere frittstående sentre, først og fremst i Oslo.

Leire, alger og oljer

Leire, alger, oljer og aromaer strømmer over spa-gjestene landet rundt. Det finnes mengder av behandlingstyper du kan nyte godt av som spa-kunde. Alt fra det enkleste av hårfjerning og ansiktsbehandling, til avanserte kroppsinnpakninger, slankebehandlinger og vannkurer. På Selje Thalasso tilbys for eksempel behandlingsopplegg over en ukes tid, på flunkende nye Holmsbu kan du pakkes inn i varm ørkensand, og på Artesia kan du sykle bort rumpe og lår ved hjelp av vakuum. Flere har egne opplegg for gravide og for menn, og spesielle tilbud for to sammen.

Priser

Å sammenligne behandlingstyper er ikke enkelt, da mange benytter helt ulike remedier og teknikker. Vi har derfor gjort et lite utvalg enkle og litt mer kompliserte behandlinger i vår oversikt, og tenkt på hva man behandles for i det vi gjorde utvalget.

Behandlingsrom for to på Holmsbu.
Behandlingsrom for to på Holmsbu. Vis mer


I vår oversikt har vi samlet inn priser på klassisk massasje, håndstell, algebehandling, ansiktsbehandling og spesialpakker for gravide (som tilbys av halvparten av stedene). De ti salongene og klinikkene bruker imidlertid forskjellige remedier, syr ulike elementer sammen i sine pakker og bruker ikke like lang tid på for øvrig relativt likelydende behandlinger. I vår utvalgte behandlingspakke spenner prisene fra i underkant av 2.000 kroner til nesten 3.500 kroner, når vi utelukker gravidetilbudet som ikke alle har. Men siden produktene er så forskjellige, er det tilnærmet umulig å kalle dette en direkte prissammenligning. Denne oversikten må derfor kun sees på som en veileder.

 • Vi har sjekket prisene. Hvor mye koster spa-behandlingene?
 • Spa

  Har du lyst å prøve spa? (Avsluttet)
  Ja, absolutt(79%) 271
  Nei, for dyrt(16%) 56
  Uaktuelt uansett pris(5%) 17
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Merk at det også er mulig å få tilgang til de fleste spa-avdelingenes område mot en mindre sum. Da vil du som regel kunne benytte deg av eventuelle bassenger, dampbad og badstuer, samt garderober og treningsfasiliteter.

 • Her finner du spa-stedene fra vår prisoversikt.
 • Få også med deg vår reportasje fra nystartede Holmsbu.

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer