Dyreparken Kristiansand

Det bor rundt 800 dyr, fordelt på 101 forskjellige arter, i Dyreparken i Kristiansand.

Publisert
Sist oppdatert


Her er dyr fra Norden, Afrika, Amerika og Asia. Du kan beundre tigere og ulver på god avstand, eller kose med mer vennligsinnede dyr som geiter og kaniner. Men Dyreparken er mer enn bare dyr. Her kan du vandre i Kardemomme by og kanskje støte på tante Sofie eller politimester Bastian dersom du besøker parken om sommeren; du kan ta en dukkert i badeparken Sommerøya; du kan besøke Sabeltann i Kaptein Sabeltanns verden og du kan kjøre bilbane i Fritidsparken. Blant annet.

Kaptein Sabeltann avlegger også i år besøk i Dyreparken. Du kan oppleve ham på Amfiscenen i Dyreparken. Kaptein Sabeltann-jakten spilles i perioden 7. til 27. juli. Du må løse egen billett for å få sett stykket; billettene koster 190 kroner per snute.

Nytt i år: Spesielt for sesongen kan vi nevne Dyrepark-uken som arrangeres fra 22. til 29. juni. Hovedtema er Torbjørn Egner, og det blir forskjellige verksteder med dette som tema; kunstverksted, sangverksted, teaterverksted, sirkusskole, poesiverksted, dyrepasserskole med mer. I tillegg til inngangsbillett til parken, kommer en ekstraavgift på 100 kroner for deltakelse på noen av verkstedene.

Nytt av året må man vel også kalle den temmelig ferske tigerungen som ble født i parken 15. mai. Tigerbarnet er allerede TV-kjendis, kanskje ikke så rart etter som det er første gang det fødes en tiger i Norge. Det fødes det stadig nye dyr her, klikk deg inn på parkens nettsider for å se de siste tilskuddene til dyreparken.

Sesong: Dyreparken holder åpent hele året, men fritidsparken og sommerøya har åpent stort sett bare i juni og juli, og deler av mai og august.

Priser: Prisene varierer med sesong. Parken har fem forskjellige priser for forskjellige sesonger, vi oppgir her kun laveste og høyeste pris.

    Voksen: 85/225
    Barn 3-14 år: 70/195
    Barn under tre år gratis.

Parken har egne priser for pensjonister og bevegelseshemmede, samt egne todagersbilletter.

Hvor: Kardemomme by, 11 kilometer øst for Kristiansand.

Dyreparken på nett

Gå videre til neste park

Gå til prisoversikten
Tilbake til hovedartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer