Dyrere å ta taxi i New York

I september øker taxi-prisen, men slapp av, det er fortsatt billig.

Gjennomsnittsprisen for en drosjetur i New York er i ferd med å øke til en femtedel. Foto: Silje Ulveseth
Gjennomsnittsprisen for en drosjetur i New York er i ferd med å øke til en femtedel. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra september vil drosjeprisen øke med 17 prosent. Forslaget ble nylig godkjent av byens Taxi- og Limousine-kommisjon, ifølge Telegraph.co.uk

Dermed vil en gjennomsnittlig drosjetur øke fra 13 dollar (80 norske kroner) til 15 dollar (92 kroner), som er den første prisøkningen siden 2006.

Se video: Glup drosjeløsning for New York

Fortsatt blant de billigste

– Det er på tide med en økning og jeg tror folk skjønner hvorfor, skal en talsmann ha uttalt, som siktet til at også taxisjåfører trenger penger for å leve.

Kommisjonen forsvarer økningen med å si at New Yorks taxier er fortsatt billigere enn taxi i San Francisco, Los Angeles, London og Tokyo.

Les også: Pass på hva du sier i taxien

Dette koster taxi fra flyplassen

En taxi fra John F. Kennedy International Airport til Manhatten vi eksempelvis øke fra 45 dollar (275 norske kroner) til 52 dollar (320 norske kroner), uten inkludert New York-skatt.

Taxi fra Newark Liberty til Manahatten kostet før 15 dollar (92 norske kroner) og øker til 17.50 dollar (110 norske kroner), ifølge nettsidens utregninger.

Til sammenligning koster det 695 kroner å komme seg fra Gardermoen til Oslo S med Oslo Taxi.

DinSide har tidligere skrevet at Norge ligger på toppen på som verdens dyreste land, ifølge ferielandindeksen til x-change.se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer