Dyrere pint, pizza og pariserloff

Valutaekspertene har talt: Dollaren er på billisalg, mens det blir dyrere for oss kroneavhengige nordmenn å reise i Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Strekk kronene litt lenger

  1. Dyrere pint, pizza og pariserloff


- Det vil være spesielt dyrt å reise til land som har euro som valuta i sommer, sier valutaanalytiker i DnB, Eirik Larsen.

Når pundet er sterkt kan det lønne seg å bytte bort shopping i Oxford Street med en god bok i Hyde Park.
Når pundet er sterkt kan det lønne seg å bytte bort shopping i Oxford Street med en god bok i Hyde Park. Vis mer

Mens vi i fjor sommer måtte ut med 8,17 kroner for en euro har prisen nå steget til 8.70. Og dette kommer på toppen av at prisnivået i en del europeiske land har steget som følge av overgangen til den nye europeiske valutaen.


Og det er ikke bare i eurosonen det vil svi. Selv om britene standhaftig har takket nei til euroen, vil kronesvekkelsen kombinert med et stadig sterkere pund svi for englandsfarende nordmenn. Fra de glade dager på 90-tallet, da mor finansierte Londonturen ved å gjøre unna et års undertøysshopping for hele familien på Marks & Spencer og pundet var nede i åtte-ni kroner, ligger kursen nå oppimot 12,50.

- Pundet har blitt forferdelig kostbart, men jeg er usikker på videre utvikling. Det kan nok bli noe billigere i løpet av året, men London-besøket vil nok uansett bli dyrere i år enn i fjor, sier Larsen.

Ikke bare sorg og tenners gnissel

Alt håp er ikke heldigvis ikke ute. Med litt hjelp av sentralbanken som kutter og kutter renten ser det ut til at vi kan gå en litt lysere fremtid i møte. Larsen åpner for en liten kronestyrkelse i løpet av de neste seks månedene. Så da blir det kanskje juleshopping for mor i London i år også?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer