Dyrest i Europa

I følge en ny undersøkelse utført av Economist Intelligence Unit (EIU) er Oslo og Paris Europas dyreste byer.

Publisert
Sist oppdatert

At det koster skjorta å leve i Oslo er ingen nyhet. Men at Oslo, i godt selskap med Paris, er i ferd med å danke ut Tokyo og Osaka Kobe i Japan om første- og andreplassen på listen over verdens aller dyreste byer kommer kanskje som en overraskelse. Ifølge en ny undersøkelse utført av Economist Intelligence Unit (EIU) puster nemlig Oslo og Paris, som deler tredjeplassen på lista, Japan i nakken.

To ganger i året undersøker EUI prisnivået i verdens storbyer, og for et halvt år siden tronet Oslo alene som Europas dyreste og verdens tredje dyreste by. Nå har imidlertid Paris rykket opp, og bronsevinnerne ser altså ut til å kunne utfordre prisnivået i Tokyo og Osaka om ikke lenge. En noe tvilsom ære, vil nok derimot mange si.

Ifølge NTB, ut i fra en pressemelding fra EUI, er det to faktorer som fører til endringer i rangeringen: Den ene er endringer i prisnivået og den andre er dollarkursen. At Paris deler tredjeplassen med Oslo er først og fremst et resultat av det siste. Europeiske byer er blitt betraktelig dyrere på grunn av dollarsvekkelsen.

Her ser du en oversikt over de 50 dyreste byene på listen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer