Dyrest i verden

Verdens dyreste hotell - det ligger ikke lenger i Dubai, men hos nabokaksene i Abu Dhabi. Emirates Palace åpnet dørene denne måneden.

Publisert
Sist oppdatert

Det har kostet hårreisende 24 milliarder kroner å bygge det nye kaksepalasset i De forente arabiske emirater. Dette skriver den britiske avisen The Times. Men verdens ferskeste hotellpalass har eiere med nok av penger - det er nemlig myndighetene i Abu Dhabi som eier Emirates Palace, og de har bygget det i forvissning om at det aldri vil bli lønnsomt.

 • Se bildene fra Emirates Palace
 • Rekordpalass

  Det er ikke bare prislappen på byggingen som setter rekorder i dette ekstravagante hotellprosjektet. Inngangshvelvingen er 40 meter høy og 36 meter bred. Det er bare litt mindre enn triumfbuen i Paris. Atriumet i lobbyen er 60 meter høyt og 42 meter bredt, kronet av verdens største kuppel, forøvrig en av 114 kupler som kroner bygget. Mer enn 6.000 kvadratmeter flate er dekket av bladgull. Skulle du finne på å gå en tur rundt hele palasset, bør du sette av en times tid. Og kanskje får du da følge av en av de ansatte? Det er nemlig fire av dem for hver gjest - om palasset er fullbooket.

  Rommene

  Her finner du også noen av verdens mest kostbare hotellsuiter. Palassuitene vil du kunne få leie for omkring 100.000 kroner per natt, og med det hører egen heis direkte til suiten. Hotellet har dessuten en egen avdeling med seks suiter reservert for herskerne i Bahrain, Kuwait, Oman, Quatar, Saudi Arabia og De forente arabiske emirater.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer