Dyrest og billigst på ferievaksiner

Fire sprøyter bak og du er 1.500 kroner fattigere. Prisspennet på reisevaksiner er stort.

Publisert
Sist oppdatert

Dyrest for voksne i DinSides pristest er Sentrum reisemedisin i Bergen, tett fulgt av Sana Reisemedisin i Stavanger. Helsestasjonen i Alta er desidert billigst for voksne, og nest billigst for barn. For barnevaksinasjon er det prisforskjeller på opptil 522 kroner. Her er helsestasjonene billigst.

DinSide Reise har sjekket prisene på tre vanlige reisevaksiner:

Havrix – beskyttelse mot hepatitt AGulfebervaksineDukoral, beskyttelse mot kolera og turistdiaré

I tillegg har vi sett på hva det koster å oppgradere difteri- og stivkrampe- og poliovaksinen; dette anbefales ofte ved de reisemedisinske klinikkene.

På den private klinikken Sentrum reisemedisin i Bergen koster denne vaksinasjonspakken 1.545 kroner for voksne. Den samme pakken koster 1.070 kroner på den kommunale helsestasjonen i Alta. Men tro ikke at det er alltid er de private som er dyrest: Det internasjonale vaksinasjonskontoret i Stavanger kommune kommer ut som tredje dyrest av de klinikkene som ble sjekket. Dessuten arbeider klinikkene i sine lokale markeder, og kan være av de billigste i sin by, selv om de kommer dårlig ut i sammenligning med klinikker i andre byer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer