Dyrest på taxfree-butikken

Se hvor mye du må betale for den dyreste flasken.

DYRT, DYRERE, DYREST: Den dyreste flasken som selges på taxfree-butikken på OSL heter «Courvoisier L’ Essence» og koster 17.759 kroner. Foto: Colourbox
DYRT, DYRERE, DYREST: Den dyreste flasken som selges på taxfree-butikken på OSL heter «Courvoisier L’ Essence» og koster 17.759 kroner. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev DinSide om mannen som kjøpte en Dalmore-whisky til over en million på flyplassen i Singapore. Nærmere bestemt 1.128.500 norske kroner.

Dersom du kunne tenke å gjøre det samme på flyplassen i Norge, må vi dessverre skuffe deg. I hvert fall hvis planen var å bruke over én million på en flaske whisky.

Les også: Dette handler nordmenn på taxfree

Taxfree-butikkens dyreste

– Den dyreste flasken vi har er «Courvoisier L’ Essence» til 17.759 kroner, sier Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Travel Retail Norway AS (TRN), til DinSide.

Han forteller at esken står plassert i hyllen sammen med de andre drikkevarene, men at du må henvende deg til selgeren i butikken om du ønsker å kjøpe den.

– Vi har ikke registret salg av denne hittil i år, men har den inne for å tilby våre kunder et bredt sortiment, opplyser Fjeld-Hansen.

Vinmonopolet selger den franske cognacen som bestillingsvare, hvor den koster 27.273,30 kroner per liter. Med andre ord koster det 19.091 kroner for en 70 centiliter stor flaske.

DinSide har også spurt Vinmonopolet om hva som er det dyreste du får tak i hos dem.

Vinmonopolets mest kostbare produkter (Liter solgt)
VareVaretypePrisLand200920102011
Hardy Perfection*Cognac28.627,80 kronerFrankrike0120
Krug Clos d'Ambonnay 1996*Champagne13.900 kronerFrankrike551
Vega Sicilia Unico 1995*Rødvin14.309 kronerSpania082
*NB! Hardy Perfection og Krug er begge vanlige helflasker (75 cl), mens Vega Sicilia er en dobbel magnumflaske (300 cl) Kilde: Vinmonopolet AS

Her er listen:

Disse tre produktene er hentet fra Vinmonopolets bestillingsutvalg, som er tilgjengelig på deres nettsider. De kan dermed bestilles via samtlige av Vinmonopolets butikker.

«Glemmer» væskeforbudet: Tar 25 til 40 flasker hver dag

Spesialbutikkene har dyrere flasker

– På grunn av prisen er det sannsynlig å tro at disse produktene er mest interessante for kapitalsterke samlere. Det er altså svært marginale produkter det er snakk om, opplyser Ida Brenden Engholt, informasjonskonsulent i Vinmonopolet AS, til DinSide.

Videre forteller hun av Vinmonopolet har to spesialbutikker; en i Vika i Oslo og en i Valkendorfsgate i Bergen.

– I disse butikkene tilbys det spesialprodukter som kan komme opp i langt høyere priser enn disse tre produktene, påpeker Brenden Engholt.

Shopper du ulovlig?

Det er et par ting du bør tenke på før du kaster deg over en svinedyr taxfree-flaske eller ordinær flaskevare i utlandet.

Dersom du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du bare ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. På en dagstur utenfor Norge kan du kun ha med deg varer til en verdi av 3.000 kroner.

Overskrider du denne grensen kan du selv bestemme hvilke varer du må betale toll og avgifter for, men dersom det er verdien av én vare som er større enn denne grensen, må du betale både toll og avgifter for hele verdien av varen, ifølge Tollvesenet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer