Innfører avgift på lastesonen:

Dyrt å «bare skulle stoppe noen minutter» på Gardermoen

Oslo Lufthavn innfører automatisk kontroll av biler som stopper ved «kiss & fly»-sonen utenfor avgangsterminalen. Står du lenger enn de tilmålte gratis-minuttene, blir det DYRT!

HER BLIR DET DYRT Å STÅ FOR LENGE: Oslo Lufthavn innfører automatisk kontroll av bilene som stopper ved lastesonen utenfor terminalen. Står du lenger enn 7 minutter, må du betale. MYE! Foto: Avinor
HER BLIR DET DYRT Å STÅ FOR LENGE: Oslo Lufthavn innfører automatisk kontroll av bilene som stopper ved lastesonen utenfor terminalen. Står du lenger enn 7 minutter, må du betale. MYE! Foto: Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du skal på ferie og fly fra Oslo Lufthavn, har du forhåpentligvis bestilt parkering:

De neste par ukene er det nemlig såpass trangt om plassen (for ikke å si fullt ...) på parkeringene på Gardermoen at Oslo Lufthavn har gått ut med en advarsel og en oppfordring om at man bør velge kollektivtransport i stedet for bilen.

Men om du bare skal hente eller slippe av noen ved avgangsterminalen på Norges hovedflyplass, skal du være oppmerksom på nye regler:

Det er innført begrensninger på hvor lenge du kan oppholde deg ved «kiss & fly»-sonen, som altså er området for å slippe av eller plukke opp noen, rett utenfor terminalen.

Overholder du ikke tidsbegrensningene, må du betale dyrt.

Maks 7 minutter

Vi snakker altså om dropp-sonen rett utenfor terminalen.

Tidligere har det vært skiltet med at man kun kan stå der i fem minutter – og at sjåfør skal oppholde seg ved kjøretøyet.

Nå, fra 30. juni, er grensa satt ved sju minutter – og det er i tillegg innført automatisk kontroll og automatisk pålagt parkeringsavgift dersom du overskrider sjuminuttersgrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer