Dyrt å glemme ting på reisen

Reiseforsikringen dekker ikke glemte ting.

KLASSISK GLEMMESTED: Her havner ofte verdisaker som mobiltelefoner og lesebrett.  Foto: PER ERVLAND
KLASSISK GLEMMESTED: Her havner ofte verdisaker som mobiltelefoner og lesebrett. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Folk glemmer igjen det meste; alt fra briller til gebiss. Vi ser at flyseter, busseter og togseter ofte er en «felle» å gå i. Der kan det ligge igjen briller, dataspill og telefoner, opplyser Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, til DinSide.

Problemet er bare at hvis du for eksempel legger smarttelefonen eller nettbrettet ditt igjen i flysetelomma og det forsvinner, har du ikke krav på noen erstatning, selv om du har reiseforsikring. Du må nemlig ta ansvar for dine egne saker.

Les også: Derfor bør du ikke legge nøklene i kofferten

Ekstra utsatt for tyveri

Vennesland påpeker at stress og hast på reisen gjør at folk ofte glemmer, men at det i tillegg kan gjøre deg ekstra utsatt for tyveri.

Så dersom du har glemt noe og noen stjeler det, gjør det ikke situasjonen din «bedre», dessverre.

– Glemmer du igjen noe, gjør du det lett for andre å gjøre underslag, advarer Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Hun forteller at det er vanlig at folk glemmer smykker når de er på reise:

– Ofte tar folk av seg ringene når de vasker hendene og glemmer å ta dem på igjen.

Vennesland råder folk til å senke tempoet når de er på reisefot, slik at de er sikker på at de har fått med seg tingene sine. Stress og hast gjør at det er fort gjort å gå ifra et kolli. Er du ukonsentrert, er det fort gjort å glemme.

Tar du med alle verdisakene dine på tur? Det er ikke lurt

Sjekk hittegods

Men alt håp trenger ikke å være ute dersom du har glemt noe. Heldigvis kan folk være ærlige og gjenglemte ting blir levert inn til eksempelvis hittegods på Oslo Lufthavn.
Her havner ting som er blitt glemt på Terminalen, flyet, flytoget eller på et annet tog til Oslo Lufthavn.

Alle gjenstander som innleveres hittegodskontoret, vil i løpet av et døgn være tilgjengelig på internettsiden www.missingx.com, som oppdateres jevnlig. Her kan du enkelt følge med om det er noe du drar kjensel på.

«Hittegods kan også sendes hjem til eier. Vi sender kun i postoppkrav. Ta kontakt for ytterligere informasjon,» melder OSL på sine nettsider.

Du gjør altså lurt i å ta kontakt med selskapet du reiste med eller hotellet for å dobbeltsjekke at dine glemte ting er der. Husk, du kan være heldig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer