Dyrt å rammes av flykaoset

Reisende femsifrede antall er rammet av flygeledernes arbeidsnedleggelse mandag. Det koster dyrt både for passasjerer og flyselskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag meldte Avinor at alle flyginger til og fra flyplassene Gardermoen (Oslo), Torp (Sandefjord), Kjevik (Kristiansand) og Leirin (Fagernes) var kansellert for resten av dagen på grunn av flygelederne i Røykens reaksjon på Avinors melding om flytting til Sola.

Det betyr at siden formiddagen mandag har nesten ingen reisende kommet seg til og fra Sør-Norge med fly. Innkomne fly fra utlandet ble blant annet omdirigert til København og Göteborg.

Tirsdag starter med et fortsatt kaos, og passasjerer oppfordres til å vente med å reise om de kan, selv om det i dag går fly.

 • Smekkfulle tog
 • - Ikke kom til Gardermoen, ring først!
 • Passasjerer kan få penger tilbake

  SAS BraathensSAS Braathens skriver på sine nettsider at de vil praktisere følgende overfor passasjerer som er direkte berørt av flystansen:

 • Endring av bestilling til annen flyavgang.
 • Om ikke behov for endring til annen dag/flight kan det innvilges refusjon, unntatt servicehonorar.
 • De som har barn som skal reise alene, bes ta kontakt med SAS Braathens på telefon 05400, da det ikke er kapasitet til å få med disse passasjerene tirsdag.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer