Dyvåt attraksjon

Rett over påske åpner Tusenfryd portene, og viser frem sine nye berg- og dalbane, SuperSplash. Vi har testet galskapen.

Publisert
Sist oppdatert
Våte, men blide. Justin Garvanovic til venstre i fremste rekke.
Våte, men blide. Justin Garvanovic til venstre i fremste rekke. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


- FUN! stråler en dyvåt berg- og dalbanefanatiker etter sin femte fuktige runde med SuperSplash.

Justin Garvanovic er grunnleggeren av superentusiastklubben, European Coaster Club, og kommer ens ærend fra England for å delta på åpningen av Tusenfryds nye attraksjon. Det vil si - åpningen skjer ikke før etter påske, men allerede på dag to av kjørbar stand, får presse og inviterte lov til å prøve det kostbare vidunderet. Parkdirektør Linda Bernander Silseth forteller at gildet med området rundt har kostet Tusenfryd nær 62 millioner kroner.

Skroll ned for mer.

Våt og bratt

- Dette er vått og fantastisk morsomt, og bakken har verdens bratteste dropp til vann så vidt vi har kunnet finne ut, skryter administrerende direktør Silseth til oppmøtte prøvekaniner en kald aprildag før påske.

Et skikkelig superplask med SuperSplash.
Et skikkelig superplask med SuperSplash. Vis mer


Vi kan definitivt underskrive på at den nye attraksjonen er av det våte slaget. På testrunden fikk vi utdelt to regnponchoer hver. En for overkropp og en for beina - en nødvendighet i det vi tar vannflaten og møtes av en bølge som skapes av mer enn 3.000 kalde liter vann i sekundet. (Dette er for øvrig også grunnen til at vi ikke kan presentere bilder fra om bord i båten - kameraet vårt er nemlig ikke vanntett.)

 • Her er bildene fra testrundene
 • Før vi treffer vannet blir vi heiset sakte opp til toppen, og kjører deretter ned i en myk og passe frydefull dump. Rundt en sving med båten før vi ramler ned den 23 meter høye bakken som heller 50 grader på det bratteste. Opp med armene, hyl og skrik. Nederst kjører vi gjennom en røyklagt tunnel som vi nesten ikke merker før vi er forbi. Båten går opp igjen over en bakketopp, før det er klart for begivenheten som har gitt banen navn - SuperSplash. Vannfast mascara og godt humør er viktig, man blir nemlig våt. Direktøren lover imidlertid at vannmengden skal justeres til et behagelig dråpedryss for båtens passasjerer, og ikke slik vi opplevde det nå: Nemlig en solid dusj idet bølgen slår opp rundt båten.

  En av fem i verden

  Dette er den første berg- og dalbanen i sitt slag i Skandinavia, og det finnes bare fem lignende i hele verden.

 • Se vitale mål - Balder, ThunderCoaster og SuperSplash

 • Se bildene fra vår prøvetur
 • Håper på økt besøk

  Direktør Linda Bernander Silseth er selv berg- og dalbaneentusiast.
  Direktør Linda Bernander Silseth er selv berg- og dalbaneentusiast. Vis mer


  Tusenfryd satte publikumsrekord det året ThunderCoaster åpnet. I fjor gikk tallene litt ned igjen, og med sterk konkurranse fra nyåpnede Balder i Göteborg satser fornøyelsesparken på Vinterbro nytt. Med åpningen av den nye attraksjonen SuperSplash, er det lov for administrerende direktør Linda Bernander Silseth å håpe på ytterligere økning i besøkstallene til Tusenfryd denne sesongen. Det må også til for å forsvare investeringene.

  - Vi vet SuperSplash vil slå godt an, og tror den vil lokke et bredere publikum ut om bord enn hva som er tilfellet med ThunderCoaster. Dette er en snillere berg- og dalbane som bør passe hele familien. (I alle fall alle over 1,20 meter - red.anm.)

  Vår konklusjon: En myk og behagelig tur, som ender i et herlig plask. Passe u-skummelt, men likevel nok til å lage behagelig kribling i magen. Ikke for deg med vannskrekk, men fin for hele resten av familien.

 • Bli med på Balder i Göteborg - banen åpner i påsken.
 • Verdens høyeste hvinemaskin - høyere enn Plaza og 90 grader rett ned i USA
 • Fornøyelsespåsken - åpne parker i Norge, Sverige og Danmark.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer