E-sigaretter forbudt i Thailand

Blir du tatt mens du røyker e-sigarett i Thailand kan du dømmes til ti års fengsel.

ULOVLIG: Thailand er populært for nordmenn på vinterreiser, men pass på e-sigarettforbudet: Du kan risikere ti års fengsel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ULOVLIG: Thailand er populært for nordmenn på vinterreiser, men pass på e-sigarettforbudet: Du kan risikere ti års fengsel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det rulles ut flere og flere historier om alvorlig sykdom og påståtte dødsfall etter bruk av e-sigaretter i USA, og California gikk for noen uker siden ut med en oppfordring til sine innbyggere om å stoppe dampingen.

Flere amerikanske stater har innført forbud mot salg av e-sigaretter, og flere land, blant annet India, har uttalt at de vurderer forbud. I Norge har helsemyndighetene uttalt at de avventer mer kunnskap før de eventuelt iverksetter tiltak - men Giftinformasjonen har tidligere uttalt at de frykter forgiftninger fra e-sigarettvæsken.

Men skal du på reise til et av de mest populære ferielandene for nordmenn på vinterreise denne vinteren, og du vurderer å ta med deg e-sigaretten, bør du passe deg:

Thailands ambassade advarer mot at e-sigaretter er ulovlig å bruke i landet - og at straffen ved overtredelse er stor.

- Risikerer fengsel i ti år

- Det har vært nylige hendelser med utenlandske reisende som ikke har kjent til forbudet - og som har blitt møtt med bøter på stedet eller blitt arrestert, skriver Thailands ambassade på sine nettsider.

Derfor råder ambassaden alle turister til å ikke ta med e-sigaretter eller noe utstyr som er forbundet med e-sigaretter, til landet. De understreker også at forbudet gjelder alle, både thailendere og turister.

Forbudet er også omtalt under norske UDs reiseinformasjon for Thailand

Der skriver de at det er forbudt å innføre e-sigaretter til Thailand.

Populære Thailand

Ifølge reisebransjen er Thailand et av de aller mest populære reisemålene for vinterreiser denne vinteren - og Bangkok er den den destinasjonen som har den sterkeste økningen for nordmenn på soljakt den kommende vinteren.

- Den som importerer forbudte varer til Thailand kan dømmes til fengsel i maksimum ti år eller til bøter tilsvarende fem ganger verdien av den importerte varen, skriver UD.

Thailand innførte et forbud mot e-sigaretter i 2014, av helsegrunner og fordi de fryktet at e-sigaretter skulle lure unge mennesker til å begynne å røyke.

Forbudt i flere land

De er ennå i fåtall, men Thailand er ikke det eneste landet i verden med et forbud mot e-sigaretter.

Ifølge Statista, finner man de fleste landene som har et forbud mot e-sigaretter i Midtøsten. Også Brasil og Kambodsja har et forbud mot e-sigaretter, i tillegg til Thailand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer