E-sigaretter forbudt i Thailand

Blir du tatt mens du røyker e-sigarett i Thailand kan du dømmes til ti års fengsel.

ULOVLIG: Thailand er populært for nordmenn på vinterreiser, men pass på e-sigarettforbudet: Du kan risikere ti års fengsel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ULOVLIG: Thailand er populært for nordmenn på vinterreiser, men pass på e-sigarettforbudet: Du kan risikere ti års fengsel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det rulles ut flere og flere historier om alvorlig sykdom og påståtte dødsfall etter bruk av e-sigaretter i USA, og California gikk for noen uker siden ut med en oppfordring til sine innbyggere om å stoppe dampingen.

Flere amerikanske stater har innført forbud mot salg av e-sigaretter, og flere land, blant annet India, har uttalt at de vurderer forbud. I Norge har helsemyndighetene uttalt at de avventer mer kunnskap før de eventuelt iverksetter tiltak - men Giftinformasjonen har tidligere uttalt at de frykter forgiftninger fra e-sigarettvæsken.

Men skal du på reise til et av de mest populære ferielandene for nordmenn på vinterreise denne vinteren, og du vurderer å ta med deg e-sigaretten, bør du passe deg:

Thailands ambassade advarer mot at e-sigaretter er ulovlig å bruke i landet - og at straffen ved overtredelse er stor.

- Risikerer fengsel i ti år

- Det har vært nylige hendelser med utenlandske reisende som ikke har kjent til forbudet - og som har blitt møtt med bøter på stedet eller blitt arrestert, skriver Thailands ambassade på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer