Egoister flyr best

SKRÅBLIKK: Ikke hør på flyselskapenes misjonerende helsesøstre. Den beste flyreisen får du om du drikker gin tonic, nekter setebytte og fester hele natten før langturen.

Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fly businessklasse: Businessklasse virker som en gymsal i forhold til krøtterklassen bak gardinet. Her er det plass til beina, flyvertinnene er blidere (det bør de være ettersom billettprisene er på størrelse med en lottogevinst) og det null babyer med verkende gommer og kolikk. Er du imidlertid i samme økonomiske skikt som de fleste av oss, bør du forsøke å oppgradere deg selv til businessklasse. Se neste punkt.

Kle deg ordentlig: Ved overbooking kommer blir de pent antrukne foretrukket ved overflytting fra krøtter- til menneskeklassen. Dropp imidlertid Paris Hilton-kjolen og gå for et ordentlig skjerf og nypussede sko.

Fly om høytrafikkflyplassene: Det er større sjanse for overbooking og påfølgende oppgradering fra de store flyplassene. Særlig i rushtiden. Se forøvrig ovenstående punkt om bekledning.

Flytting mellom seteradene: Dersom du har booket nødutgangsplassene med ekstra beinplass eller en annen gunstig plass, du ikke flytte deg selv om den nette flyvertinnen spør om du kan ofre kanonplassen til fordel for en tante med rullator. Tanten kan pent oppgraderes. Si derfor nei til å bli flyttet - med mindre her er snakk om oppgradering i din favør. Vi vil vel ikke sitte på et midtsete midt mellom Günter på 2.10 meter og 140 kilo og og den trassalderherjede og sjokoladespeedede Phillip, bare fordi den flyvertinnen ser på deg med en det overbærende barnehageblikket som hinter om hva hun egentlig mener om deg: du vil jo ikke dine medmenneskers beste, du er en lort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.