Eksisterer den lille forskjellen?

UTSTILLING: Gutter kan ikke gå og tygge tyggegummi samtidig, men de har bedre retningssans enn jenter … Sant eller sludder? Kjønnseksperimentet tester fordommer om forskjeller mellom menn og kvinner.

Foto: experimentarium
Foto: experimentarium Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utstillingen er på Experimentarium utenfor København. La deg selv være forskningsobjekt i tester mot verdens forutinntatthet til ditt kjønn!

Aktiv utstilling

Utstillingen er bygd opp for å skape aktivitet hos gjestene. Her går du ikke rundt og passivt titter på bilder og gjenstander som er inngjerdet eller på annen måte forbudt å berøre. Denne utstillingen innbyr og krever at du deltar; at du er med. Du får for eksempel muligheten til å prøve deg som kirurg med 3D laser, kombinere fotografier med riktig avisartikkel eller utføre regneoppgaver på tid.

Mål deg mot gjennomsnittet

Hva kan så poenget med å utføre regneoppgaver og teste sine egne kirurgegenskaper være, lurer du kanskje på? Ved inngangen til utstillingen Kjønnseksperimentet mottar du et armbånd med en strekkode, som aktiviseres når du deltar på en aktivitet som skal bekrefte eller avkrefte en fordom. Ved utstillingens slutt kan du lese av hvordan du skåret, sammenliknet med det som er gjennomsnittsresultatet for andre av samme kjønn.

Vil fordommene til livs

Målet med utstillingen er å bevise og motbevise fordommer rundt kjønnsforskjeller på forskjellige områder, og ikke minst ønsker man å gjøre unge jenter oppmerksomme på at de har gode talenter innen eksempelvis naturvitenskapen – som de kanskje ikke trodde, og som derfor styrer jentenes utdanningsvalg utenom typiske ”mannsyrker”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer