Eksotisk Valentindag i India

For romantiske globetrottere er det bare én destinasjon som duger på Valentindagen: En pilgrimsferd til kjærlighetens hellige gral, Taj Mahal.

Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger treffer historiens begivenheter oss midt i hjertet. Som da Mumtaz Mahal døde for 350 år siden under fødselen av sitt fjortende barn. Hun skal ha vært så vakker, og Shahjahan så forelsket i henne, at han umiddelbart bestilte dette fantastiske mausoleet for å hedre hennes minne.

Siden har verden lært å kjenne graven som verdens mest romantiske byggverk. Hvilken bedre backdrop for en Valentinmarkering enn en gryende, asiatisk soloppgang som bader den kjente marmordomen i rødt, oransje og gyldent?

Bli med på en bildereise til Taj Mahal

India røsker tak

På ferie i India kommer man ikke unna slumopplevelser, dårlig hygiene og uverdige levevilkår. Derfor er ikke India for alle. De aller fleste vestlige reisende får seg et kultursjokk i møtet med landet på gateplan. Kuer i gata er eksotisk. Revnede avløpsrør og søppeldynger som folk bor på er ekkelt. En guidet rundreise kan derfor være en bra måte å ferdes rundt på. Man slipper å tenke, og kan heller fokusere på å la opplevelsene synke inn.

Til dekket bord

Byene Delhi, Jaipur og Agra kalles Det gyldne triangel, og er en typisk rundreise som arrangeres av flere turarrangører. Paradisreiser er en norsk turoperatør som blant annet organiserer denne rundturen i India. For 7.500 kroner per person (basert på to personer som deler dobbeltrom) følger man et skreddersydd opplegg (ikke gruppereise) som inkluderer overnattinger med frokost, guiding, privatsjåfør, inngangsbilletter, tigersafari, elefantridetur, m.m. Flybillett til Delhi kommer i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer