Eksotiske dykk og lange fjorder

På tross av økt forurensing er det heldigvis fortsatt mulig å nyte av det rike og svært varierte livet i og rundt havområdene.

Publisert

Sterke naturopplevelser er ikke noe som kun hører fastlandet til. Økt forurensing til tross, tar du på deg badebukser og dykkermaske er det mange perler som skjuler seg under den blå havflaten...

Great Barrier Reef, Australia

Utenfor Australia finner du verdens største korallrev og de dykkerinteressertes mekka. Great Barrier Reef som egentlig består av rundt 2.600 ulike korallrev, har en total lengde på over 2.000 kilometer. Deler av strukturen skal være over 18 millioner år gammelt. Varmt og salt vann med plenty sollys har gjort Australias gullkyst til et nærmest perfekt drivhus for korallrev. Nå har imidlertid belastning fra en enorm turiststrøm samt økt forurensing snudd trenden, og det store revet er i ferd med å krympe. Av de faste beboerne kan det nevnes 400 ulike sorter koraller, 1.500 sorter fisk, 4.000 sorter mollusker (skalldyr og liknende) samt tusenvis av diverse slag maneter, ormer og andre havvesen. Et ypperlig tidspunkt å besøke Great Barrier Reef er et par netter etter en fullmåne, litt sent på våren (oktober – november). Da formerer korallene seg, og spermen og eggene som flyter i vannet kan best beskrives som en gigantisk marin snøstorm. Les mer om Great Barrier Reef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer