Ekspertenes brillefine tips

Selv om de lyse by-brillene gir beskyttelse mot UV-strålene, er det neppe disse du velger før skituren eller strandoppholdet. Da trenger du nemlig også mørkere glass som hindrer at du blir blendet. Her er flere gode tips for hvilke brilleglass du helst bør velge for best komfort.

Publisert
Sist oppdatert

Forskjellige forhold setter ulike krav til brillene. Våre råd er basert på samtaler med Martin Fredberg, snowboardansvarlig og avdelingssjef hos G-Sport Byporten, samt Marius Lie, solbrilleansvarlig hos Krogh Optikk Byporten og seksjonssjef Merete Hannevik hos Statens Strålevern.

Polariserende glass: Fjerner reflekser, behagelig spesielt på sjøen og ved bilkjøring på våt vei. Koster mer enn vanlige glass.Lyse glass: Slipper inn mye lys, og det er lett å bli blendet. Passer best i bygater og på utesteder, selv med UV-filter.Speilglass: Best i sterk sol, ikke godt egnet for overskyet og snøvær.Brune glass: Også best egnet i sterk sol.Røde/gule glass: Bedrer sikt og kontraster i tåke og snøvær, samt skumring.Oransje glass: Allround glass som passer for flere forhold.OBS - blå glass: Vær forsiktig med blå glass i bil. Da kan det nemlig være vanskelig å se fargen på trafikklysene. Dette i følge Avis1.Dessuten kan du kjøpe briller som skal skjerme for lys fra sidene, briller som er laget for at vannet lett skal dryppe av dem og briller som sitter ekstra godt når du er i aktivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer