Eksplosivt i Russland

Flybomber, selvmordsbomber i Moskva og gisselkatastrofe i Ingusjetia i Russland. Er det tilrådelig å reise til Russland nå?

Publisert
Sist oppdatert

Britiske myndigheter advarer reisende om den ustabile situasjonen i Russland.

Det er stor risiko for innenlands terrorisme i Russland, inkludert selvmordsbomber på offentlige steder.

Britene råder reisende til å unngå store folkemasser og være på vakt på offentlige steder og i områder der utlendinger ferdes. De fraråder reiser til mellom annet Tsjetsjenia, Ingusjetia, Dagestan og Elbrus-området. Også svenske myndigheter advarer mot ikke-nødvendige reiser til dette området i Nordkaukasus. Norske UD har ingen lignende advarsler mot reiser til russiske områder.

Generelle forhåndsregler

Disse generelle forhåndsreglene fra UD skal gjelde for land UD ikke har gått ut og advart mot, men der en likevel føler usikkerhet.

Følg med i mediaLytt til lokale råd Unngå store folkemengder som politiske massemønstringer og demonstrasjoner samt steder hvor det er varslet politiske demonstrasjoner Hvis det oppstår uro, hold kontakt med ambassaden Gi ambassaden adresse og telefonnummer (evt. oppfordring til å la seg registrere, avhengig av situasjon og lengden på opphold) Spørsmål om å reise avgjøres av deg og ditt reisebyrå Husk forsikring Bruk sunn fornuft

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer