Snøkaos

- Ekstra deilig

Stakk til Syden i rett tid.

SOL OG SOMMER: Hanne Jochumsen (tv) og Cecilie Eilertsen byttet ut snø og slaps med sol og sommer. Foto: Privat
SOL OG SOMMER: Hanne Jochumsen (tv) og Cecilie Eilertsen byttet ut snø og slaps med sol og sommer. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøen lavet ned i rekordstore mengder, gater, skoler og butikker ble stengt og deretter kom fokksnøen og kulda som satte deler av Sørlandet ut av spill. Mange ønsket nok å være et helt annet sted. Og noen gjorde noe med det.

For de gode sørlandsvenninnene, Hanne Jochumsen (27) og Cecilie Eilertsen (27), trenger ikke å bekymre seg om ubrøytede fortau, nedsnødde biler eller iskalde fingre de neste ti dagene. De bruker i stedet tida til å fjerne sand fra sandalene og å smøre seg med solkrem med høy faktor.

De har nemlig stukket av fra vinterkaoset hjemme i Kristiansand til deilig sommervarme på Gran Canaria.

Kunne du også tenke deg en tur til varmere strøk nå? Sjekk ut restplassene til Apollo, og få turer til under 5 000 kroner (annonselenke)

- Litt synd på dem

- Vi traff blink da vi rømte fra uværet og vinterproblemene hjemme, sier de to kristiansandsdamene og ler høyt og tydelig.

- Det er klart at vi tenker litt på de som er hjemme i Kristiansand. Men vi klarer ikke å synes helt synd på dem. Jo, forresten litt. Men jeg tror de ville ha gjort som oss dersom de hadde sjansen: gledet seg aller mest over januar-sommer og sol, sier en strålende fornøyd Cecilie Eilertsen.

- Vi hadde snø til oppunder nesa. Nå er det sol over hele oss. Jeg tror det mange hjemme som hadde ønsket å være i være sko, eller rettere sagt: våre sandaler, fortsetter Hanne Jochumsen.

DET BESTE: Strålende sol og 25 grader i lufta er perfekt for Hanne Jochumsen (tv) og Cecilie Eilertsen. Foto: Privat
DET BESTE: Strålende sol og 25 grader i lufta er perfekt for Hanne Jochumsen (tv) og Cecilie Eilertsen. Foto: Privat Vis mer

Vernepleieren fra Kristiansand har sammen med kafémedarbeider Cecilie truffet 100 prosent blink når det gjelder årets 13 dagers ferie ved Amadores, den postkortvakre stranda rett vest for Puerto Rico.

Strandlivet

Den hvite sandstranda er mer enn en halv kilometer lang og bred som en fotballbane. Her er det langgrunt og barnevennlig uten de store bølgene, ettersom de to pirene som omkranser stranda fungerer som bølgebrytere. Det er forståelig at det er blitt et yndet feriested for nordmenn.

HJEMMEVÆRET: Dette går reiseduoen glipp av. Skjermbilde fra Yr.no
HJEMMEVÆRET: Dette går reiseduoen glipp av. Skjermbilde fra Yr.no Vis mer

Ekstra lykke

- Det er jo ekstra deilig å være her når været er som det er hjemme. Jeg må innrømme dét. Det gjør jo ikke noe at det er såpass store kontraster, mener Hanne Jochumsen, som forteller om en 23 timer lang reise fra Kristiansand til hotellet på Gran Canaria.

BEDRE ENN SNØFONNER: Sommerlige Mogan på Gran Canaria leverer for Hanne Jochumsen. Foto: Privat
BEDRE ENN SNØFONNER: Sommerlige Mogan på Gran Canaria leverer for Hanne Jochumsen. Foto: Privat Vis mer

Det ekstreme vinterværet i Norge førte til lange forsinkelser for både biltrafikken til flyplassen og selve flytrafikken. Men torsdag morgen var de endelig på plass sammen med andre værflyktninger til den første frokosten i over 25 graders varme.

Hjemme i Kristiansand målte temperaturen minus 10.

FERIEVÆRET: Dette får de oppleve de neste dagene. Skjermbilde fra Yr.no
FERIEVÆRET: Dette får de oppleve de neste dagene. Skjermbilde fra Yr.no Vis mer

En ekstra god grunn

– Reisen hit ble bestilt i desember, før vi visste hvordan det skulle bli den første uka i januar hjemme. Vi ville bare bort fra det vi trodde skulle være en normal vinter, men fikk en ekstra god grunn når været ble som det ble. At det er skikkelig dårlig vær hjemme får oss ikke til å nyte sydenferien noe mindre, sier de strålende fornøyde sydenfarerne.

Det gode liv

Været på Gran Canaria er det heller ikke noe å si på nå.

Vindstille, sol fra blå himmel, en deilig badetemperatur i sjøen. Vi digger sjøen. Bassenget ved hotellet overlater vi til barnefamiliene. Nå skal vi kose oss med fine turer til lokale markeder, ligge på stranda og lese en god bok, nyte middag på uterestauranter og ha det kjekt på alle måter, sier «værflyktningene» fra Kristiansand.

Har du flyktet fra vinterværet?

Har du flyktet fra vinterværet?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om vinterværet og ferireiser og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?