Ekstravagant frihetsfest i London

DinSide Reise får aldri nok karneval, og kontorpultene flyter over av paljetter, fjær og svære spann fulle av glitrende kroppsmaling. I august er vi nemlig velsignet med nok et fyrverkeri av en fest. Denne gangen skjer det bare et steinkast unna, i Notting Hill, London.

Ekstravagant frihetsfest i London
Publisert
Sist oppdatert

Notting Hill Carnival 2002 startet i år allerede den 26. juli og varer en hel måned. Dette fordi årets feiring har fått en ekstra vri. Karnevalet har nemlig blitt en del av dronningens offisielle jubileumsprogram, og det betyr at karnevalet har fått utvidet åpningstiden og steller i stand ekstravagante gallaer og show.

Frihet

100 karibiske band utstyrt med oljefat, såkalte steel bands og 2.500 utkledde dansere, deltar i feiringen. På Golden Jubilee Carnival Gala, deltar hele femti karnevalsband. Her blir det som seg hør og bør kronet en calypsomonark. Og selvfølgelig blir det parader med svære flåter. Karnevalets visjon er frihet: Da slavene ble løslatt feiret de med sang og dans for å feire sin rett til å være til. Denne frihetsfeiringen ønsker karnevalet å videreføre sammen med troen på at mennesker vokser gjennom å få anledning til å uttrykke seg i et fargerikt karneval.

Notting Hill i tall

Notting Hill Carnival kan etter flere karnevalsfeiringer vise til storslåtte tall:

2 millioner besøkende64 maskeradeband deltar300 matboder blir satt opp12.000 flasker rom blir solgtEn million timer går med på å forberede karnevalsbandene30 millioner paljetter går med på kostymene15.000 fjær går med til kostymene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer