Ekstremsommer

La adrenalinet bruse i blodet og kjenn at du lever. Vi guider deg i eventyrjungelen og gir deg de råeste tipsene for en spennende sommerferie.

Publisert
Sist oppdatert
Med himmelen som lekegrind.
Med himmelen som lekegrind. Vis mer


Fritt himmelfall – hopp i fallskjerm

Mange har fallskjermhopp på toppen av listen over ting som må gjøres her i livet. Å hive seg ut i fritt fall fra et fly i flere tusen meters høyde er et adrenalinrush av de store. Du overvinner din egen frykt og utfordrer naturelementene. Over hele landet arrangeres fallskjermkurs, men blir det for skummelt å hoppe alene kan du hoppe tandem med en erfaren instruktør. Du kan regne med å betale rundt 2.500 kroner.

Eksterne lenker:
Norsk Fallskjermklubb.
For informasjon om hvor du finner flere fallskjermklubber, kontakt Norsk Aero Klubb.

To hundre meter fritt fall rett ned. Henger du med?
To hundre meter fritt fall rett ned. Henger du med? Vis mer


Heftig bungy

Tenk deg en bro over en snirklende elv 250 meter under deg i tredve pluss. Svetten siler, hjertet banker og snart er det din tur til å hoppe. Strikkhopping kan ta pusten fra en hver, men etter overstått stunt blir mange avhengig. Rundt omkring i verden fins det fantastiske steder å hoppe i strikk, blant annet i The Last Resort i Nepal, ti kilometer fra grensen til Tibet. På en spesialbygget bro over Bhoti Koshi elven, tre timer fra Khatmandu, kan du hoppe 160 meter rett ned i en elv som regnes som den villeste i dette fjellandskapet. For et hopp og todagers opphold betaler du cirka 900 kroner.

Her kan du lese Din Sides oversikt over verdens heftigste bungysteder. NB: Denne artikkelen ble publisert i 2001.

Kilimanjaro er majestetisk med sine 5.895 meter.
Kilimanjaro er majestetisk med sine 5.895 meter. Vis mer


Fjellvandring blant skyer

”- og der, foran dem, det eneste han så, stor som hele verden, reiste toppen av Kilimanjaro seg, firkantet, enorm, høy og ufattelig hvit i solskinnet. Og da visste han at det var dit han skulle."
Snøen på Kilimanjaro - Ernest Hemingway

Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, er vakkert, mystisk og majestetisk med sine 5.895 meter over havet, og har i alle år tiltrukket seg eventyrere fra hele verden. Fjellet kan bestiges hele året, og eksempelvis Wilderness Safari og Safari Opplevelsesreiser arrangerer flotte pakketurer. For mange fjellfrelste er verdens høyeste fjell, Mount Everest på 8.848 meter over havet, en våt drøm. Med blant annet Eventyrreiser kan du bestige toppen Kala Pathar, hvorfra utsikten mot Everest er fantastisk. Reiseselskapet tilbyr 18-dagers turer med fjellfører og camping til 9.090 kroner fra Kathmandu, uten fly, året rundt.

Eksterne lenker:
Safari Opplevelsesreiser
Wilderness Safari
Eventyrreiser

Mount Everest og Kilimanjaro kan likevel bli litt for tøft, selv for adrenalinjegerne. Les mer om det i artikkelen Blodslit til Afrikas tak. Da er våre egne norske fjell et godt alternativ. Her kan du lese tidliger artikler om sommerens beste fjellturer og den norske fjellheimens topp ti.

Actionfylt ferie i kamuflasjedrakt med de aller tøffeste gutta. Foto: www.redletterdays.co.uk
Actionfylt ferie i kamuflasjedrakt med de aller tøffeste gutta. Foto: www.redletterdays.co.uk Vis mer
Top Thrill Dragster - et dyr av en berg- og dalbane. Foto: Cedar Point Foto: Cedar Point
Top Thrill Dragster - et dyr av en berg- og dalbane. Foto: Cedar Point Foto: Cedar Point Vis mer


Mitt navn er Bond, James Bond

På tide å realisere guttedrømmen? En tur til England i sommer kan gi deg rollene som spion, stuntmann, filmregissør eller ransoffer. Raske biler og mye fart. Red Letter Days er en engelsk organisasjon som skreddersyr nettopp slike actionfylte eventyr. Digger du Tom Cruise? Da er nok Red Letter Days' Days of Thunder-pakke midt i blinken for deg.

Lev ut dine fantasier og la deg rive med av flere tips fra DinSides våte guttedrømartikkel.

Berg- og dalbanejunkie?

Du sitter i en åpen vogn og suser 193 kilometer i timen, 128 meter over bakken, mot et 90-graders 121-meterfall. Bruser det i blodet? Vi befinner oss i en av verdens mest sensasjonelle berg- og dalbaner - Top Thrill Dragster i Cedar Point, USA.

Ingen andre berg- og dalbaner kan skryte av et slikt kaliber, men du kan også få fritt fall i Tower of Terror i forlystelsesparken Dreamworld i Australia og Superman The Escape i fornøyelsesparken Six Flags Magic Mountain i California. Disse to er blant verdens raskeste samtidig som de har de heftigste fallene å skryte av. Sjekk ut nettstedet Ultimate Roller Coaster for mer adrenalinfremmende og magesugende informasjon.

Blod på tann? Les mer om verdens villeste berg- og dalbaner her.

Blir det imidlertid for mange frie fall, speedfreaks og heftige biler kan du krype inn i dyrenes verden. Leke med skjebnen og dykke ned til havets rovdyr, jakte på svartbjørn i Canada eller smake på biller og kryp. De store opplevelsene får du gjerne med ville dyr. Her leser du mer.

Dette er bare noe du kan gjøre for å sprite opp sommerferien. Har du andre tøffe reisetips så del dem gjerne i debattforumet nederst på siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer