Ekstremt vær i India

Det er varmt i India. Nå er det også svært tørt flere steder. Reisende oppfordres til å unngå de verste områdene.

ØRKEN: I utkanten av Rajastan, ved grensen til Pakistan, ligger ørkenområdet Thar. Men nå har tørken rammet større områder av India.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
ØRKEN: I utkanten av Rajastan, ved grensen til Pakistan, ligger ørkenområdet Thar. Men nå har tørken rammet større områder av India.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

DinSide har tidligere presentert flere artikler om reiseopplevelser i India. Et land rikt på det meste av opplevelser, og med alle ytterpunkter på plass. Nå rammer "ekstreme" værforhold landet. Det er knallhard tørke i fire av Indias regioner og turister anbefales å unngå disse områdene.

50 millioner rammes

Mer enn 50 millioner indere rammes nå av tørken. Avlingene har slått feil og husdyr dør av tørst. Det er stor fare for utbredt sult og utbrudd av sykdommer. Det er derfor også å anbefale å unngå disse områdene om du skal til India. Det er særlig regionene Rajastan og Gujarat som ligger mot den Arabiske sjø og Pakistan i vest, og Orissa og Andhra Pradesh som ligger mot Bengalbukten i øst, som er rammet av den harde tørken.

Det betyr at populære turistmål som 9345 >Diu i Gujarat, "Kongenes land" Rajastan, de lange sanstrendene i Orissas Puri er ikke anbefalt for tiden.

Fra vått til tørt

For ikke mer enn drøyt halvår tilbake var delstaten Orissa i en motsatt, men like lammende situasjon. Delstaten ble rammet av en kraftig syklon, og enorme nedbørsmengder førte til flom som gjorde millioner hjemløse i slutten av oktober. Her ble to norske jenter sittende værfast i Puri i over én uke. Nå er altså vannet borte, og de flomrammede som mistet sine hjem i oktober har det enda vanskeligere enn før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer