Ekte mannfolk går med rosa strømper...

I hvert fall noen steder i Spania.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise vil hver uke fremover i vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber.

Ukens bilde:

Tyrefekterens kamp mot oksen kan for den uvitende se enkel og ikke alltid farlig ut, men det er den. Etter hvert som kampen utspiller seg, lærer oksen triksene til matadoren og blir stadig farligere for helten i strømpelesten.

Les vår reportasje fra tyrefekting og se bilder og video her...

Mange spanjoler kaller tyrefekting en kunstform, men enda flere er motstandere av det de mener er barbari av verste sort. I utgangspunktet skal oksens død komme raskt, ved hjelp av et velplassert stikk i hjertet, om det så er fra en matador på hesterygg (cavaleiro) eller en til fots. To forsøk er akseptabelt, tre er dårlig klasse.

De siste årene har populæriteten på tyrefekting gått stadig nedover. I noen regioner av Spania står den gamle tradisjonen likevel sterkt. Uansett hva du måtte mene om forestillingen i dødens ring, er det hele et stilstudium i ansiktsutrykk. Fra frykt til glede. Se bare på bildet under.

Bildet ble tatt i San Sebastian, i Baskerland. Her er tyrefekting fortsatt populært blant innbyggerne.
Bildet ble tatt i San Sebastian, i Baskerland. Her er tyrefekting fortsatt populært blant innbyggerne. Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer