Ekte mannfolk slåss med hester

Argentinske cowboyer er ingen pyser...

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise vil hver uke fremover i høst og vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelten vekke gode reisevibber. Under bildet finner du en kort forklaring på hvor og når bildet ble tatt, og hvorfor vi velger å vise akkurat dette bildet denne uken.

Har du et knakende godt bilde du vil vise frem? Send det til oss på reise@dinside.no, med en kort tekst som forklarer hva vi ser, og når og hvor det er tatt. Skriv også hvorfor du anbefaler dette reisemålet. Er bildet godt nok, vil vi presentere det som ukens bilde.

Ukens bilde:

Ekte mannfolk

Dette bildet er tatt i San Antonio de Areco, en liten landsby på den argentinske pampasen.

Tidlig i november hvert år samles cowboyer, eller gauchos som de heter i Argentina, fra hele nasjonen seg i San Antonio de Areco. De kommer for å feire El día de tradición, tradisjonenes dag.

En festival hvor 400 år gamle skikker blir holdt i hevd og muskler blir målt i stor stil. En av de tradisjonelle lekene, og festivalens høydepunkt, er den spektakulære "hestebrytingen". En manndomsprøve hvor ville hester blir sluppet ut av en innhegning, hvorpå et lag av gauchoer skal fange dem med lasso og legge dem i bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer