Eldre er minst redde for at noe skjer i ferien

Men generelt tar de fleste det med ro.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reisefeber er en god ting, fordi det betyr at du gleder deg til turen. Men er du aldri så lite bekymret, også?

Mest sannsynlig svarer du nei. De fleste nordmenn er nemlig lite bekymret for at noe galt skal skje i ferien, og aller minst bekymret er folk over 66 år. Det viser en undersøkelse Norfakta har gjennomført for Norsk Luftambulanse.

Pensjonister er gruppen som er minst redd for å bli utsatt for ulykke, vold, sykdom eller naturkatastrofer når de er på reise i utlandet. De er mer bekymret for å bli utsatt for ran.

Naiv, eller bare trygg?

Undersøkelsen gir ingen nærmere analyse av hvorfor, men det er nærliggende å gjette at grunnen rett og slett kan være at eldre reisende i større grad drar til "trygge" og kjente reisemål der sjansen for at noe skjer er mindre enn for ryggsekkturisten som skal til u-land i Asia eller Sør-Amerika.

Noen koker i hop de merkeligste historier for å lure forsikringsselskapet til å tro at noe har hendt dem i ferien. Les noen artige eksempler på hvordan vi svindler på reiseforsikringen her.

Generelt sett er nordmenn lite bekymret for at det skal skje dem noe når de er utenlands. Bare syv prosent av kvinnene som ble spurt svarte at de i ganske eller meget stor grad var bekymret for sykdom eller ulykke, mens enda færre menn, bare fire prosent, mente det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.