Elegant småbyluksus i Nord-Spania

Slott, champagne, synd. Katalonia holder deg våken hele døgnet. Plukk og velg fra DinSides lette og luksuriøse småbyoversikt.

Publisert
Sist oppdatert
Noemi Casadesus tar for seg en slurk fra en porró.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Noemi Casadesus tar for seg en slurk fra en porró.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Sitges, Girona, Figueres, Cadaqués, Pals, Sant Sadurní d’Anoia. Utenfor Barcelona by døser småbyene på rekke og rad. Umiddelbart later det til at de nærmest maler som følge av for mye god skinke, champagne, vin og sol. Men så, når en minst venter det, freser de; natten er til for å feires – helt til neste ettermiddag, maleriene er til for å stjele pusten din noen øyeblikk, slottene er der for å jage vekk hverdagstristessen og museene er ment å få deg til aldri, aldri å glemme at du satte dine ben der. Katalonia er den dannede storebroren til Spanias solkyst.

Luksusveien

Mat, drikke, rik historie og kultur. DinSide har plukket småbyer fra øverste hylle, og tipser om restauranter, hoteller og aktiviteter.

 • Sant Sadurní d’Anoia, Penedès
  - Dykk ned i bodegaenes vinkjellere

 • Figueres
  - Salvador Dalís surrealistiske univers

 • Cadaqués
  - Se Salvador Dalís hjem og atelier

 • Girona
  - Shopping, arkitektur og historie

 • Pals
  - Småluksus med middelalder-touch

 • Sitges
  - Festival, film og Spanias syndigste gate.
 • Katalonia i korte trekk

  Den autonome regionen Katalonia strekker seg fra Pyreneene ved grensen til Frankrike og sørøver langs Middelhavet. I sør grenser Katalonia mot provinsen Valencia, og i øst, Aragón. 6.2 millioner mennesker er bosatt i området. Spania har totalt 40 millioner innbyggere. Det er to offisielle språk i Katalonia, katalansk og spansk. I Barcelona er de katalansktalende i mindretall, immigrasjon fra andre deler av Spania er en av årsakene til det. Utenfor Barcelona by står katalansk som dagligtale sterkere, men alle katalansktalende snakker også spansk. Katalansk har trekk fra provençalsk, fransk, italiensk og spansk. Katalonia er den regionen i Spania som har størst økonomisk vekst, og står alene for 22 prosent av landets totale eksport. Turismen er en viktig næring.

  Les!

  For en neve euro – Barcelonas beste markeder
  Barcelona for den blakke
  Luksus og ekstravaganse i Barcelona
  På en gyllen snurr – dykk ned i cavakjelleren
  Antoni Gaudís’ Barcelona
  Tips om tapas
  Supermodellenes valg


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer