Elegant småbyluksus i Nord-Spania

Slott, champagne, synd. Katalonia holder deg våken hele døgnet. Plukk og velg fra DinSides lette og luksuriøse småbyoversikt.

Publisert
Sist oppdatert

Sitges, Girona, Figueres, Cadaqués, Pals, Sant Sadurní d’Anoia. Utenfor Barcelona by døser småbyene på rekke og rad. Umiddelbart later det til at de nærmest maler som følge av for mye god skinke, champagne, vin og sol. Men så, når en minst venter det, freser de; natten er til for å feires – helt til neste ettermiddag, maleriene er til for å stjele pusten din noen øyeblikk, slottene er der for å jage vekk hverdagstristessen og museene er ment å få deg til aldri, aldri å glemme at du satte dine ben der. Katalonia er den dannede storebroren til Spanias solkyst.

Luksusveien

Mat, drikke, rik historie og kultur. DinSide har plukket småbyer fra øverste hylle, og tipser om restauranter, hoteller og aktiviteter.

Sant Sadurní d’Anoia, Penedès- Dykk ned i bodegaenes vinkjellereFigueres- Salvador Dalís surrealistiske universCadaqués- Se Salvador Dalís hjem og atelierGirona- Shopping, arkitektur og historiePals- Småluksus med middelalder-touch Sitges- Festival, film og Spanias syndigste gate.

Katalonia i korte trekk

Den autonome regionen Katalonia strekker seg fra Pyreneene ved grensen til Frankrike og sørøver langs Middelhavet. I sør grenser Katalonia mot provinsen Valencia, og i øst, Aragón. 6.2 millioner mennesker er bosatt i området. Spania har totalt 40 millioner innbyggere. Det er to offisielle språk i Katalonia, katalansk og spansk. I Barcelona er de katalansktalende i mindretall, immigrasjon fra andre deler av Spania er en av årsakene til det. Utenfor Barcelona by står katalansk som dagligtale sterkere, men alle katalansktalende snakker også spansk. Katalansk har trekk fra provençalsk, fransk, italiensk og spansk. Katalonia er den regionen i Spania som har størst økonomisk vekst, og står alene for 22 prosent av landets totale eksport. Turismen er en viktig næring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer