Julereiser

Ellevilt prisfunn

Sjekk den spinnville reiseruta som gir laveste pris.

HJEM TIL JUL: Ronja Sørensen og datteren Fie er klare for å reise til Tromsø før jul. Men det ble dyrt. Foto: Privat

HJEM TIL JUL: Ronja Sørensen og datteren Fie er klare for å reise til Tromsø før jul. Men det ble dyrt. Foto: Privat

Vis mer
Publisert

Å jakte på de billigste flybillettene er nesten som en ny norsk folkesport. Årsakene til dette er naturligvis flere. Blant annet at flyprisene har økt i det siste, samtidig som mange har fått dårligere råd og ønsker å bruke pengene på mer enn flybilletter.

Særlig før jul.

Jula nærmer seg med stormskritt og salget av flybilletter i jule- og nyttårshelga har vært i gang i flere uker.

IKKE LUKK VENTILEN: Lukker du ventilen kan det forårsake dårlig inneklima. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

De mest populære avgangene begynner allerede å fylles opp. Det betyr samtidig at det begynner å haste dersom du planlegger å fly hjem til jul, er meldingen fra både Widerøe, SAS og Norwegian.

Rett i taket

Og en som har fått merke dette er alenemamma Ronja Sørensen i Oslo.

Hun skal sammen med datteren Fie (3) reise til foreldrene sine i Tromsø i jula og startet jakten på billetter veldig tidlig. Hva som skulle bli den billigste løsningen vil sjokkere de fleste.

JULEREISEN SOM SVIR: Det koster mer enn juleflesket å reise på populære avganger mellom sør og nord i Norge. Foto: Odd Roar Lange
JULEREISEN SOM SVIR: Det koster mer enn juleflesket å reise på populære avganger mellom sør og nord i Norge. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Jeg sjekket allerede i august i år hva billetter hjem til Tromsø i jula vil koste for oss to. Billettprisene lå da på cirka 6500 kroner uten bagasje og jeg tenkte at jeg venter og ser an om det blir billigere, forteller Sørensen til DinSide.

- Kort tid etter bestemte meg for at jeg må vel bare bestille disse billettene, men da var prisene gått ytterligere i taket. Jeg fant da at billetter på den samme flyavgangen tur/retur for meg og min datter ville koste nesten 15 000 kroner.

Reisen fra Gardermoen til Langnes i Tromsø så ut til å bli av det svært kostbare slaget for frisøren i Oslo.

Ronja Sørensen fortsatte jakten på andre avganger og fant den billigste løsningen - men til stive 11 000 kroner.

Ellevilt prisfunn

Priser og reiserute med andre transportmidler, som tog, buss og båt ble også vurdert.

- Hurtigruten, en reise som tar 7 dager, med lugar ville kostet oss 12 000 kroner og var derfor uaktuelt, sier Sørensen.

KREATIVT: Det finnes løsninger utenom de mest opplagte. Foto: Odd Roar Lange
KREATIVT: Det finnes løsninger utenom de mest opplagte. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Men ved å finne en kreativ reiserute fant hun den aller billigste løsningen.

En reise fra Torp til Gdansk med Wizz Air, og deretter videre fra Gdansk til Tromsø med samme selskap ble betydelig rimeligere.

- Da kunne jeg spare mellom 4500 og 5000 kr. Jeg undersøkte også billetter fra Tromsø tilbake til Oslo i romjula og disse lå på 3000 kroner per person, mens reisen til Gdansk lå på 1400 kr - en flyreise med mellomlanding i Oslo.

Hjem til besteforeldre

Hvordan er dette mulig? spør Ronja Sørensen, som vurderte å kombinere julereisen med en tur til Gdansk.

Men for at datteren skulle slippe den lange reisen og heller bytte den mot noen flere dager sammen med besteforeldrene i Tromsø, landet Sørensen på en annen løsning.

- Det endte med at jeg bestilte Oslo-Tromsø tur/retur med Norwegian. For å få de billigste billettene måtte jeg bruke seks dager ekstra feriedager for å få prisene ned til i underkant av 8000 kroner. Legger jeg inn kostnadene av feriedager så blir prisen mye dyrere, sier Sørensen.

Prisforskjellene for julereise fra Oslo til Tromsø

Flyselskap Pris
SAS10 914 kroner
Norwegian11 948 kroner
Wizzair7640 kroner

Prisen er for en voksen og ett barn 21.12-26.12.23 Innhentet 14. november

Nå er hun klar i sin tale:

- Det er veldig trist å ikke kunne ta ei langhelg hjemme i Tromsø uten å måtte ut med ei månedslønn.

- Det føles som at er du fra nord, da må du bli boende der om du skal ha mulighet til å se familie. Det er i alle fall ingen tvil om at det er blitt tre ganger så dyrt å reise med fly etter at Flyr gikk konkurs. Det er mer enn noen gang et behov for større konkurranse, sier Sørensen.

Har du et tips om elleville julepriser?

Har du et tips om elleville julepriser?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om andre elleville julepriser for reiser i jula og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer