- Emergency, emergency! - Huh?

Først NÅ kommer kravet om at flypiloter må kunne engelsk.

Publisert
Sist oppdatert

Nye sikkerhetsregler krever at piloter må kunne engelsk. Det skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Man skulle tro dette har vært et krav i lang tid, men overraskende nok er det først nå pilotene er pålagt å kunne snakke engelsk før de får sette seg bak spakene på et fly.

Det er International Civil Aviation Organisation (ICAO), som etter å ha rådført seg med International Air Transport Association (IATA), forrige uke bestemte at engelskkunnskaper er obligatoriske. Den nye regelen vil gjelde for hundretusen personer over hele verden.

Flere hundre liv skal ha gått tapt i flyulykker forårsaket av kommunikasjonsproblemer. Se eksempler lenger ned.

- Vi mener det bør være en minimumsstandard på engelskkunnskapene i flyindustrien, sa Henry Emery, en engelskkonsulent for luftfarten, og forfatter av et engelskkurs for piloter og flygeledere, til Telegraph.

Er det farlig å fly?

Engelskfrasene piloter lærer i dag dekker ikke mange situasjoner et fly kan komme opp i, som for eksempel at det begynner å bli tomt for drivstoff. De nye standardene krever ikke perfekte engelskkunnskaper, men at man klarer å takle nødsituasjoner, og formidle hva som foregår til flygelederne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer