Spania er favoritt

En av fem drar på vinterferie

De fleste reiser til utlandet i vinterferien og Spania er favoritten.

GRAN CANARIA: Gran Canaria er nordmenns favorittdestinasjon i vinterferien, fulgt av Tenerife på andreplass. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GRAN CANARIA: Gran Canaria er nordmenns favorittdestinasjon i vinterferien, fulgt av Tenerife på andreplass. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen vil til fjells, andre vil til utlandet. Totalt planlegger en av fem nordmenn å ta vinterferie i år.

Av disse reiser 42 prosent til utlandet, mens 35 prosent tilbringer ferien på hytte i Norge, ifølge en undersøkelse fra Virke.

Det er særlig vestlendinger, nordlendinger og Oslo-folk som reiser utenlands. Østlendinger og sørlendinger er de som reiser mest på private hytter i Norge.

Og det er Spania som er utenlandsfavoritt, og det landet flest reiser til nå i vinterkulden.

19 prosent av befolkningen skal være hjemme. Det er en liten økning fra i fjor, da tallet var 17 prosent.

– Samvær med familie og venner er formålet med vinterferien for de fleste, uansett reisemål, sier direktør Line Endresen Normann i Virke Reise Norge.

I Rogaland og deler av Hordaland er vinterferien for skoleelevene nå i full gang.

Det er imidlertid neste uke, uke 8 som starter med 19. februar, som er den store vinterferieuka med skolefri for elever i Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Møre og Romsdal, Nordland, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold, Østfold og noen kommuner i Hordaland.

I uke 9 er det vinterferie for skolene i Buskerud, Oppland, Troms og en del kommuner i Hordaland.

Finnmark skiller seg ut med kortere vinterferie. Det varierer fra kommune til kommune, men enkelte steder er vinterferien kun to fridager, i stedet for en hel uke.

Ja, vi elsker Gran Canaria

Ifølge reisebyrået Ticket er det Gran Canaria som er det største reisemålet for nordmenn i vinterferien, fulgt av Tenerife.

På tredjeplass finner vi London.

Ifølge Ticket har bestillingene til årets vinterferie økt med 5 prosent sammenliknet med vinterferien i fjor. Det er sol og varme som er mest populært når vinteren er på sitt kaldeste, men det er storbyferier som øker mest.

– Vi velger de tradisjonelle reisemålene i vinterferien og reiser helst vekk der det er solsikkert. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Tall som Ticket har tatt fram for vinterferien viser at selv om det er mange som velger charter så er det stadig flere som syr sammen reisen sin selv, enten alene eller i samarbeid med en selger.

Og ja, det skal fremdeles være muligheter selv om du er seint ute:

– De fleste reisene i vinterferien ble booket for mange måneder siden, men for dem som nå ser etter et avbrekk i utlandet i ferien er det fortsatt en del muligheter igjen. Reisene tar aldri slutt. Om man er fleksibel i forhold til reisemål og avreisested kan man fremdeles finne en reise, forteller Wolff Andresen.

Her finner du våre beste tips til Gran Canaria:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer