En av tre vil bruke mer penger på ferie i år

De fleste vil bruke mellom 11.000 og 20.000 kroner på å reise.

Foto: SXC
Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi går inn i 2010 med lav rente, forholdsvis lav arbeidsledighet, og en følelse av at finanskrisen er over for nordmenns del.

Så sikre skal vi imidlertid ikke være. Ekspertene regner med at renten skal opp i løpet av året, at flere små- og mellomstore bedrifter vil gå konkurs, noe som fører til at en del vil miste jobben.

Vi blir oppfordret til å spare, eller betale ned på lån så langt vi har mulighet til det.

Likevel viser en undersøkelse utført av Norstat for Finn.no reise at 34 prosent av oss har tenkt å bruke mer penger på ferie i år enn i fjor. 42 prosent vil bruke det samme som i 2009, 13 prosent vil bruke mindre, mens 10 prosent ikke var sikre på hvor stort feriebudsjettet vil bli i 2010.

Hoveddelen av de 1.000 som svarte på undersøkelsen, sa de ville bruke mellom 11.000 og 20.000 kroner på ferie i år. Det er menn som bruker mest, for de fleste kvinnene som svarte har tenkt seg å bruke mellom 5000 og 10.000 kroner på reiser i 2010.

- Vi opplever økt interesse for langdistansereiser i forhold til i fjor, og dette er gjerne dyrere reiser. Det betyr ikke nødvendigvis at folk drar dit, men er nysgjerrige og sjekker om de har råd. Det er et godt tegn, sier Terje Berge, salgsdirektør i Finn reise, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer