En dag i Barcelona

Fullstendig overkill vil de fleste si, å gjøre Barcelona på én dag. Og det er vi helt enige i. Men har man bare den ene dagen, er det likevel mulig å få en følelse av Europas heteste storby.

Publisert
Sist oppdatert
Placa Reial i Gamlebyen. Her er det lyktestolper av Gaudí, og flust med restauranter.
Placa Reial i Gamlebyen. Her er det lyktestolper av Gaudí, og flust med restauranter. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Ankomst torsdag klokken 15, avgang fredag formiddag klokken 11. Er det i det hele tatt mulig å få med seg byen på dette "amerikansk-japanske" turistviset. Nei, selvsagt ikke. Men nå er det jo ingen som sier at man ikke kan komme tilbake, og vi sier heller ikke at du trenger prøve det samme raske stuntet.

 • Se bildene fra vår en-dags-maraton
 • Skroll ned for mer.

  De opplagte

  Med så liten tid til rådighet er det lett å gå for det opplagte. Hva er Barcelona kjent for? Her er vår fremst-i-pannebrasken-liste:

  Ditt eget portrett? På Ramblas finner du tegnerne.
  Ditt eget portrett? På Ramblas finner du tegnerne. Vis mer


  1. Las Ramblas

  2. Katedralene

  3. Gaudí

  4. Gamlebyen

  5. Shopping

  6. Deilig mat

  7. Olympiske leker

  8. Strendene

  9. Havnen

  10. Turisthorder

 • Les mer om elementene på listen her.
 • Og hvor mye av dette rakk vi over? Vel, hadde vi kastet oss på første og beste bussightseeing kunne vi sett alt og litt til sammen med alle turistene vi har nevnt i listen. Men det gjorde vi ikke. Å vandre i gatene er nemlig en av de viktigste grunnprinsippene i det å oppleve en by, så vi lot skosålen ta slitasjen, og labbet i vei. Og da fikk vi i alle fall dekket hele eller deler av åtte av de nevnte punktene ovenfor.

 • Se bildene fra vår en-dags-rundtur.
 • Det som manglet

  Basseng på hoteller, og strand ved havnepromenaden.
  Basseng på hoteller, og strand ved havnepromenaden. Vis mer

  Strender og bading ble det dårlig med, men så er heller ikke temperaturen direkte badevennlig i Middelhavet så tidlig på våren. Dessuten måtte vi bare si oss ti
  prosent fornøyd med Gaudí-opplevelsen da vi brukte for mye tid i gamlebyen til å oppsøke de store arkitekturmesterverkene lenger oppe i byen. Og OL-stadion og olympia-relikvier tenner vi for så vidt ikke på, så det er ikke noe stort savn å stå over slike severdigheter. Men vi har selvsagt i bakhodet at den meget vellykkede renoveringen av byens strand- og havneområde i stor grad skyldes at byen fikk sine olympiske leker for drøye ti år tilbake.

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer