En dollar til 5,23 kr

Dollaren er grisebillig. På tide med en USA-tur?

Publisert
Sist oppdatert

Aldri har dollaren kostet så lite. Du betaler nå bare 5,23 kroner for én dollar, ifølge den internasjonale valutakursnettsiden xe.com.

Årsaken til at dollaren har blitt enda svakere, er at U.S. Federal Reserve vil fortsette å kutte styringsrenten, på tross av bekymringer om inflasjon, skriver International Herald Tribune.

Så lav dollarkurs gjør det billigere å reise til USA. Faktisk kan du nå få billett med Continental Airlines, det eneste flyselskapet som flyr direkte fra Oslo til New York, for 3.900 kroner.

Enda billigere i USA. Foto: Scott LeBlanc
Enda billigere i USA. Foto: Scott LeBlanc Vis mer


Men det er først når du er fremme i USA at du vil merke at ferien blir billigere. Med en såpass svak dollar kan du kanskje unne deg et bedre hotell, flere restaurantbesøk og kanskje finere gaver å ta med hjem til familiemedlemmene.

Ingen mulighet til å reise? Dra nytte av dollarkursen likevel, ved å kjøpe fra amerikanske nettsider, for eksempel fra disse nettsidene. Sjekk hva det koster å importere ting i DinSides splitter nye importkalkulator.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer