En fluefiskers våte drøm

I den meksikanske gulf finner du noen av verdens beste fiskeområder. Vi reiste på tarponfiske i Campeche - en opplevelse vi sent vil glemme.

Publisert
Sist oppdatert

Er du vant med fiske i norske elver og hav, vet du sikkert hvilken kamp en storlaks eller en skjeggete torsk i motstrøm kan gi deg. En utrolig naturopplevelse som ikke kan sidestilles med noe for en riktig sportsfisker.

Det finnes likevel fisketyper der ute som er turboladede i forhold til våre mange spreke fiskeslag her hjemme. Tarpon er definitivt en fisk for gutter med våte drømmer om stenger og store trofeer.

Se flere bilder fra fisketuren her ...

Jakt eller fiske

- Å fiske tarpon er nesten like mye jakt som fiske. Du må snike deg frem, spotte fisken og kaste på rett sted til rett tid.

Kaptein og lidenskapelig fiskeguide Victor Rodriguez hvisker forsiktig instruksjoner i det vi begynner å stake oss mot området der storfisken er på jakt etter frokost. Klokken er seks og vi er antakelig de eneste våkne menneskene i denne folkefattige delen av Mexico. Foran oss speiler morgensolen seg i den blankpolerte vannflaten, med et tilsynelatende ugjennomtrengelig nettverk av grønne mangrover i bakgrunnen.

Plutselig brytes havoverflaten av ringer cirka 25 meter foran oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer