En "flyseng" for 750 kroner

Flyselskap vil selge tomme flyseter billig til passasjerer som vil ha et ekstra sete.

Noen får til å sove i vanlige flyseter, men enda lettere er det hvis man får lagt seg ned. Foto: colourbox.com
Noen får til å sove i vanlige flyseter, men enda lettere er det hvis man får lagt seg ned. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen som sitter på økonomiklasse synes det er stas å tilbringe timer i ubehagelige seter. Nå ryktes det at flyselskapet Air New Zealand vil gjøre det mulig å betale ekstra for å kunne strekke seg ut.

Flyselskapet har planer om å tilby passasjerere eventuelle tomme seter på flyet. Slik vil en passasjer kunne sikre seg nabosetene også, og dermed legge seg nedpå og slappe av i løpet av flyturen. Det skriver Sydney Morning Herald.

Air New Zealand har ikke bestemt hva dette skal koste, men luftfartsanalytiker antar at cirka 750 kroner er en sannsynlig sum. Det vil i tilfelle kunne gi flyselskapet 308 millioner kroner i ekstrainntekter i året.

Dette nye tilbudet kommer i forbindelse med en relansering av interiøret ombord Air New Zealands fly. Setedesignen vil være annerledes enn på vanlige økonomiklasser. Det sies at økonomisetene vil kunne skli helt frem til seteryggen foran, og armlenene løftes vekk, slik at to seter kan slås sammen og bli en flyseng. Disse flysengene vil ikke bli like flate som flysengene mange flyselskaper har på første klasse i dag, men vil likevel gi passasjerer bedre komfort og mulighet til å ta seg en lur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer