Raser mot SAS:

– En følelse av å bli lurt

Ble fjernet fra flyet, og etterpå ville SAS selge billetten hans til dobbel pris.

I TRØBBEL: Flere passasjerer opplever at SAS kansellerer flyvningen men at billettsalget for flyet fortsetter. Foto: Odd Roar Lange
I TRØBBEL: Flere passasjerer opplever at SAS kansellerer flyvningen men at billettsalget for flyet fortsetter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan SAS kansellere en flyavgang og flytte passasjerer til en avgang en annen dag, for deretter å selge ledige seter i det opprinnelige flyet til dobbel pris?

Dette er spørsmålet drøbakmannen Per Erik Funderud og flere andre SAS-passasjerer vil ha svar på.

Endrer reiserute

Funderud og familien ville være tidlig ute og sikre seg sommerens flybilletter til feriehuset i Portugal før sommerprisene ble skyhøye. Men ei tid etter at billettene var kjøpt og betalt kom meldingen fra SAS:

«Selskapet beklager at vi må kansellere (avlyse) den opprinnelige flighten 1. juli og endre reiserute og -tidspunkt for familien på fire.»

Med mailen følger nye billetter til et SAS-fly med avreise dagen etter - med mellomlanding og ankomst til Faro mye seinere på dagen.

Kortere ferie

– Det betyr at ferien blir halvannen dag kortere, men det er jo slikt som kan skje med flyvninger.

– Men det som overrasket meg aller mest er at den opprinnelige flighten fortsatt ligger ute for salg på sas.no, nå til cirka dobbelt så høy pris som vi kjøpte for. Det smaker av følelsen av å bli lurt. Og jeg spør meg selv: er dette virkelig lov? spør Funderud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer